Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 2 feb 2015

Dit is je to-do list voor de maand februari

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom zetten wij elke maand een aantal to-do’s voor in huis op een rijtje, die jij meteen kan toevoegen aan je lijstje.

Ben je vorige maand niet overal aan toegekomen? Hier vind je onze januari to-do lijst nog even..

1. Maak de hal wind- en weer-proof

De laatste weken is het weer nogal onstuimig. Met veel sneeuw, hagel en regen brengen we nogal wat modder en nattigheid mee naar binnen. Die viezigheid belandt uiteraard als eerste in de hal en die ruimte verdient deze maand dus wel wat extra aandacht.

Hoe pak je dit aan?

2. Ruim de knutselhoek op

Ben jij een verfent DIY’er? Dan heb je ongetwijfeld een speciaal plekje in huis om te knutselen en waar je alle knutselspullen bewaard. Zo’n knutselhoek kan nog weleens rommelig worden en hoewel zo’n ruimte uiteraard niet spic & span hoeft te zijn, kan het toch wel lekker zijn om een beetje overzicht te houden tussen al het knutselgerei.

Hoe pak je dit aan?

3. Houd ongedierte buitenshuis

Met het kouder worden van de dagen wordt de kans op ongedierte in huis steeds groter. Muizen vinden buiten geen eten meer en kruipen gemakkelijk jouw warme huis èn je goedgevulde broodtrommel binnen. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat de muizen niks te zoeken hebben bij jou thuis.

Hoe pak je dit aan?

4. Zorg voor je planten (binnen en buiten)

Planten in huis zijn onwijs goed voor de gezondheid en zorgen voor een prettige atmosfeer, maar dan moeten ze natuurlijk wel onderhouden worden. Bovendien kun je ook al een begin maken aan de tuin of op het balkon, want sommige groentjes kunnen prima tegen de februari-kou.

Hoe pak je dit aan?

5. Geef je badkamer een update

Eens in de tijd kan je badkamer wel een grote schoonmaak gebruiken en dan is het meteen wel een goed moment om deze ruimte een update te geven. Dan hebben we het natuurlijk niet direct over een grote verbouwing, maar een kleine make-over is zo gedaan.

Hoe pak je dit aan?

6. Overweeg je jouw huis te verkopen? Doe het dan nu!

Met het voorjaar in het vooruitzicht is dit de perfecte tijd om je huis in de verkoop te zetten. Elk huis komt het best tot zijn recht met mooi weer dus als je nu alvast de voorbereidingen treft en een makelaar zoekt, kan jouw huis in het voorjaar de markt op en zijn de kansen tot een snelle verkoop net iets groter.

Hoe pak je dit aan?

7. Maak tijd vrij voor leuke dingen

Deze to-do mag eigenlijk elke maand wel op het lijstje, maar vooral de maand februari kan nog weleens een saaie, uitzichtloze periode zijn. Misschien heb je een wintersport geboekt om naar uit te kijken, maar lang niet iedereen heeft tijd om op vakantie te gaan. Daarom geven wij elke week de leukste weekendtips, want in eigen land zijn natuurlijk ook genoeg leuke dingen te doen.

Hoe pak je dit aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand februari
Sluiten