Hannah Westra
Hannah Westra Design 1 sep 2015

Dit is hét bed voor iedereen die in een klein huis woont

Heb je het idee dat je altijd ruimte tekort komt in je studio of eenkamerappartement? Niet getreurd, wij hebben dé oplossing gevonden voor een klein huis. Dit keer niet in vorm van een hoogslaper of opklapbed (daar is nu eenmaal niet iedereen fan van), maar in de vorm van de mobiele vide BedUp. ‘Maar dat is toch hartstikke veel werk?’, horen we je nu denken. No worries, dat valt namelijk best wel mee!

BedUp lijkt dé oplossing voor comfortabel slapen en ruimtelijk wonen in één. De bedden van het Franse bedrijf achter het ontwerp gaan namelijk een stapje verder dan de bekende opklapbedden.

In plaats van het bed tegen de muur op te klappen, kan een BedUp binnen een handomdraai worden opgetrokken tot het plafond. Zo maak je de ruimte onder het bed snel vrij. Maar dat is niet het enige voordeel. Omdat de bedden op verschillende hoogtes kunnen hangen, hoeft de ruimte eronder niet eerst opgeruimd te worden voor het slapen gaan. Het bed zelf kan trouwens ook gewoon lekker onopgemaakt blijven. Does it get any better?

Tot nu toe zijn er drie verschillende bedden beschikbaar: Cocoon, Vision en Campus. De laatste is een eenpersoonsbed en bijvoorbeeld ideaal voor studentenkamers. De andere twee mobiele vides zijn tweepersoonsbedden.

De bedden kunnen binnen een dag worden geïnstalleerd en hebben geen draagmuur nodig. Helemaal nieuw is het idee niet, want we zagen een bed in het plafond bijvoorbeeld eerder al in het compacte appartement van YO! Home. Maar tof is het wel. Toch liever op een andere manier meer opbergruimte? Met deze Ikea hack creëer je extra opbergruimte onder het bed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.bedup.fr

Reageer op artikel:
Dit is hét bed voor iedereen die in een klein huis woont
Sluiten