Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 6 sep 2016

Dit is de mooiste architectuur van Burning Man 2016

Elk jaar vindt in de Black Rock Desert in Nevada één van de meest bijzondere festivals plaats: Burning Man. In die woestijn is normaal gesproken niks. Het is een kale vlakte en er zijn geen voorzieningen. En dus bouwen de bezoekers hier gezamenlijk een tijdelijke samenleving op, genaamd Black Rock City. Hier betaal je ook niet met geld, maar je ruilt – zoals vroeger. Een banaan voor een kop thee bijvoorbeeld, want alle bezoekers nemen ook zelf hun voedsel en water mee. Het festival begon op de laatste maandag van augustus en eindigde afgelopen maandag op Labour Day, een Amerikaanse feestdag. Elk jaar wordt Burning Man traditioneel afgesloten met het verbranden van de Wicker Man.

Een groot onderdeel van het festival is ook kunst en cultuur. Daarom is het elk jaar ook weer afwachten op de mooiste creaties die Black Rock City sieren. En nu alle festival gangers weer op de bewoonde wereld zijn (lees: internet verbinding hebben), kunnen wij via Instagram meegenieten van dit festival en haar grootse kunst- en architectuurobjecten. De mooiste grams vind je hieronder!

Fotograaf NK Guy bezocht Burning Man zestien jaar lang (!) met zijn camera op zak. Hij maakte prachtige beelden van het festival, de kunstinstallaties, de bezoekers en de ‘burn’. Al dat materiaal bundelde hij tot een prachtig boek Art of Burning Man.

MEER LEZEN
Benieuwd naar de voorgaande installaties op Burning Man? Bekijk het overzicht van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de mooiste architectuur van Burning Man 2016
Sluiten