Dit huisje in New York is de rustgevende werkplek van twee schrijvers

Voor mensen met een creatief beroep kan het heel fijn zijn als ze zich af en toe even kunnen terugtrekken uit de hectiek van het dagelijkse leven. Wonen in een drukke stad is dan niet écht ideaal. Maar ook in de stad is er een mogelijkheid om je te af te zonderen. Daar zorgden de architecten van deze mini studio voor. Zij maakten het huisje voor twee schrijvers, die er een rustgevende werkplek van maakten.

Het zwarte huisje staat achterin een tuin in Brooklyn en is een ontwerp van architectenbureau Architensions.

Roomed-schrijvers-studio-01
Roomed-schrijvers-studio-02
Roomed-schrijvers-studio-03
Roomed-schrijvers-studio-04

Vanbuiten is het huisje gemaakt van zwart geverfd cederhout. Overdag contrasteert de studio daarom mooi met de bladeren aan de bomen en op de grond. ’s Nachts verdwijnt de studio in de duisternis.

Roomed-schrijvers-studio-05
Roomed-schrijvers-studio-06

De kleine studio heeft een oppervlak van slechts 4,5 vierkante meter. Dat is inderdaad heel klein, maar veel meer ruimte is er ook niet nodig voor een fijne home office. Aangezien het huisje volledig van licht multiplex is gemaakt, lijkt het daarnaast ook groter. Naast een bureau aan de muur en bureaustoel heeft de werkplek een simpele ingebouwde bank.

Roomed-schrijvers-studio-07

De ramen zijn slim geplaatst en zorgen voor genoeg daglicht: een van de essentials voor een werkplek die je productiviteit verhoogt. Het raam voor het bureau kijkt uit op het hek van bamboe en de skylight in het dak zorgt dat er zon binnenkomt. Aangezien de ramen niet direct op de tuin uitkijken, wordt afleiding van buiten zoveel mogelijk beperkt.

Roomed-schrijvers-studio-08

architensions.com

Reageer op artikel:
Dit huisje in New York is de rustgevende werkplek van twee schrijvers
Sluiten