Dit huis is vanbinnen super licht door de vele ramen en transparante golfplaten

Veel licht in huis heeft veel voordelen. De ruimte ziet er meteen open en ruimtelijk uit en daarnaast lijken lichte woningen een stuk groter. Dit huis in Shinkawa, Japan is gemaakt van hout, maar door het dak en de veranda te betimmeren met transparante golfplaten schijnt er fijn, diffuus licht binnen. Architect Yoshichika Takagi haalde voor het ontwerp van dit huis zijn inspiratie uit de ouderwetse plantenkas maar maakte er een modern geheel van.

Naast dat de golfplaten zorgen voor mooi licht, heeft het gebruik van deze platen nog een ander voordeel. In de winter blijft de warmte onder de golfplaten hangen, net als bij een plantenkas. Hoewel het huis verder compleet is gemaakt van hout, blijft zo het huis in de winter ook heerlijk warm.

Het huis is ongeveer zestig vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen. De tussenverdieping is te bereiken via een houten trap. De verdieping is minder groot dan het huis zelf, waardoor op bepaalde delen in het huis het plafond twee verdiepingen hoog is. Dit zorgt naast het vele licht voor een open en ruimtelijke look.

De keuken is het hart van de woning: een open ruimte die vanuit elke hoek in het huis te zien is. Is jouw huis ook toe aan een nieuwe keuken maar weet je nog niet zo goed wat voor opstelling je wilt? Bekijk dan eens deze infographic.

Ben je benieuwd naar meer huizen compleet van hout? Bekijk dan ook deze artikelen:

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit huis is vanbinnen super licht door de vele ramen en transparante golfplaten
Sluiten