Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 10 maart 2016

Dit huis van gepolijst staal is gebouwd voor het uitzicht

Het Mexicaanse Elias rizo arquitectos werd ingeschakeld om een huis tegen een berg te ontwerpen. En als je de plek even bekijkt dan snap je direct waarom de architecten tot dit resultaat zijn gekomen. Het huis van gepolijst staal is zo gemaakt dat je vanuit vrijwel elke plek optimaal van het fantastische uitzicht kunt genieten. Van bovenaf zie je vooral een rechthoekig gebouw met een betonnen dak, maar als zodra je binnenkomt ervaar je hoe bijzonder dit ontwerp eigenlijk is.

Alleen de entree is al groots: een brede deur, bekleed met hout, opent en je kunt direct door het huis heen kijken over het landschap. Tja, zo maak je dus van je entree een goede binnenkomer.

In het huis vind je onder andere twee slaapkamers, een master suite, een kantoor, een open leefkeuken/woonkamer en een paar terrassen.

Het huis heeft een paar overdekte terrassen, waar je ook met iets minder mooi weer heerlijk kunt vertoeven.

De ramen kunnen helemaal open en tijdens de warme zomerdagen zorgt dat voor een heerlijk briesje door het huis.

Het exterieur van gepolijst staal geeft ook ‘s avonds een elegante gloed aan het huis. Benieuwd naar meer afwerkingen van staal? Een voorbeeld van een andere bewerking van staal vind je bij deze studio.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit huis van gepolijst staal is gebouwd voor het uitzicht
Sluiten