Dit huis van Charles Wright lijkt een spaceship, maar is geïnspireerd op een postzegel

Het lijkt net alsof er een ruimteschip middenin het Australische bos is geland, maar dit huis van beton is ‘gewoon’ een woonhuis. Het zogenaamde Akira House is een ontwerp van de bekende architect Charles Wright. Zoals we van hem gewend zijn, zorgde hij ook bij dit appartement voor interactie met de natuur. Het huis lijkt van buitenaf net een ruimteschip en net als de buitenkant heeft ook het interieur een futuristische uitstraling.

Voor het ontwerp liet Wright zich inspireren door een postzegel. Het huis was dan ook voor Rod Perry: een fervent postzegelverzamelaar. We vinden het trouwens ook best een beetje lijken op een ander design van Wright, namelijk een betonnen huis aan zee mét infinity pool.

Het huis, dat rechtstreeks uit Star Wars lijkt te komen, ‘drijft’ op een meer middenin een regenwoud. Het is minder sci-fi dan dit Spaceship House, maar past toch binnen die wereld door de futuristische look. In het midden heeft het huis een zwembad en in elk deel dat naar buiten uitsteekt, zitten de leef- en slaapkamers. Hoe passend ook: de woning krijgt vaak de bijnaam ‘Starship Galactica’. Deze douchekop van griezel Darth Vader zou dus prima passen in deze futuristische woning!

In dit geval heeft het een groot voordeel dat het huis is gemaakt van beton. Zo blijft het namelijk lekker koel, terwijl het gemiddeld zevenentwintig graden is in het gebied waar het staat. Vind je zo’n heel huis van beton teveel, maar houd je wel van deze stoere look? Check deze toffe low-budget betonnen woonaccessoires voor een fijn prijsje.

www.wrightarchitects.com.au

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit huis van Charles Wright lijkt een spaceship, maar is geïnspireerd op een postzegel
Sluiten