Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 25 feb 2016

Dit huis van beton is gebouwd tegen een steile berg

We komen steeds vaker huizen tegen die compleet van beton zijn gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit minimalistische huis dat aan een golfbaan staat of dit compacte huis dat is geïnspireerd op de grove structuur van karst. Hoewel we houden van een goede combinatie van materialen, krijgen we ook niet genoeg van architectonische hoogstandjes die voornamelijk bestaan uit beton. En ook dit huis in Argentinië, ontworpen door Agustin Lozada, is daar een voorbeeld van. Het is een prachtig gebouw met een aantal goede features die je op het eerste gezicht niet ziet!

Het huis is gebouwd op een steile berg. Door de voorkant van het huis compleet van glas te maken heeft de eigenaar een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. En alsof dat nog niet genoeg is: het zwembad ligt op het dak!

Het huis is gebouwd op een steile berg. Daardoor is de ingang gesitueerd op de bovenste verdieping van het huis. Het is even klimmen, maar zo is de entree wel meteen op het mooiste punt!

Het huis is compleet van beton, ook de binnenkant! Daarom is er gekozen voor beton met verschillende structuren. Zo blijft het huis spannend en speels. In het gehele interieur en exterieur komen de rode elementen terug. Hierdoor worden buiten en binnen één geheel.

Door de bijzondere vorm van het huis was het mogelijk om meerdere terrassen te bouwen. Zowel op het dak als op het terras naast de woonkamer is een zwembad gemaakt. Kun je het je voorstellen, baantjes trekken met dit uitzicht?

Kun je – net als wij – geen genoeg krijgen van de industriële schoonheid van beton? Bekijk dan ook even deze mansion, waar zelfs de meubels gemaakt zijn van beton!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis van beton is gebouwd tegen een steile berg
Sluiten