Dit huis in Spanje is speciaal gestyled voor een kunstenaar en wij willen er wonen

Dit huis in Spanje wordt bewoond door schilderkunstenaar en zijn vrouw. Hij vindt het belangrijk om veel daglicht in zijn atelier te hebben om overdag goed te kunnen werken aan zijn schilderijen. Daarom ontwierp DTR Studio Architects het huis op een manier dat er zo veel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte kan komen. Het resultaat is dit onwijs gave huis slash atelier!

De gehele benedenverdieping wordt gebruikt als atelier voor de schilder. Boven is de woonruimte met smalle gangen en witte muren. De woning is redelijk minimalistisch ingericht, maar qua sfeer zien we wel overeenkomsten met het atelier.

De architecten van dit huis hebben zich duidelijk van hun beste kant laten zien met het ontwerp van de werkruimte. Het daglicht dat binnenkomt in het atelier valt eerst in een speciaal gecreëerde patio, waarna het vervolgens wordt verdeeld over de rest van de ruimte.

Het komt best veel voor dat woon- en werkruimte gecombineerd worden en dat levert vaak prachtige huizen op. Check bijvoorbeeld dit huis en atelier in dé kunstenaarswijk van Parijs!

Als je in de woonruimte van dit huis zou staan, zou je misschien nooit bedenken dat daar nog een heel atelier onder zit en dat is best bijzonder! Het interieur van het woongedeelte is strak en modern. Je vindt er veel smalle gangen met aan het einde een mooie trap.

De woonruimte van het huis wordt net als de werkruimte goed verlicht. Toch is er een duidelijk verschil. De woonetage is voornamelijk wit met een paar houten meubels voor contrast; in het atelier is meer afwisseling van kleur en materiaal en daar zorgt de betonnen vloer voor een nonchalante look.

Ook in dit huis in Californië wordt een atelier op een geweldige manier gecombineerd met een woonruimte!

Wauw… Mogen wij even wegsmelten bij het buitengedeelte van dit huis? Het zwembad – dat zich op het dak van het huis bevindt, mét uitzicht over de bergen – voegen wij toe aan ons lijstje mooiste zwembaden!

Het balkon dat volop in de zon ligt zouden we ook best willen hebben. Zelf een sfeervol balkon creëren is trouwens makkelijker dan je denkt! Shop deze look binnen een handomdraai en geniet volop van je plekje buiten.

Reageer op artikel:
Dit huis in Spanje is speciaal gestyled voor een kunstenaar en wij willen er wonen
Sluiten