Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 24 september 2016

Dit huis in Polen is gebouwd als een ark

Tijdens het ontwerpen van dit bijzondere huis in Polen moesten de designers met veel dingen rekening houden. Zo moest het huis op een steile heuvel komen, stevig genoeg zijn om aardverschuivingen te doorstaan en moest het daarnaast regenwater kunnen afvoeren. Verantwoordelijk voor het design is architect Robert Konieczny van KWK Promes. Hij noemde het huis Konieczny’s Ark en als je naar het eindresultaat kijkt, dan snap je wel waarom.

Het huis is eigenlijk een grote blok beton, die als het ware zweeft boven het gras. Een opvallend design, zeker in zo’n groene omgeving.

Een van de grootste uitdagingen van dit huis was dat het zo gebouwd moest worden dat het tegen aardverschuivingen bestand zou zijn. Daarom koos de architect voor deze bijzondere constructie en het oersterke materiaal beton.

Door een omgekeerde dakconstructie te maken, lijkt het huis meer op een boot, vandaar de naam Konieczny’s Ark. Een ander voordeel van deze constructie is dat het regenwater gewoon onder het huis door kan wegzakken.

Een van de bijzondere dingen aan deze ark zijn de ramen. Deze zorgen voor te gek uitzicht en als je iets meer privacy wilt, kun je de betonnen schuifdeuren voor de ramen schuiven. Naast privacy zorgen ze ook voor een stukje veiligheid; er kan namelijk niemand meer in het huis wanneer de deuren dicht zijn. Als de deuren open zijn, kun je op de ‘riggel’ een terras vormen.

Je loopt dit huis niet zomaar binnen, want zelfs de entree is bijzonder. Via een ‘ophaalbrug’ kom je het huis binnenwandelen!

Omdat de omgeving rondom het huis zo prachtig is, kozen de designers voor een minimalistisch interieur. Zo leidt het interieur niet af van de mooie omgeving. Wil je weten welke voordelen een minimalistisch interieur nog meer heeft? Kijk dan eens naar dit artikel.

Kijk ook eens naar dit huis dat geïnspireerd is op een ark. Hiermee willen de ontwerpers laten zien dat duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk is.

www.kwkpromes.pl

Reageer op artikel:
Dit huis in Polen is gebouwd als een ark
Sluiten