Dit huis op een steile klif is geïnspireerd op The Hobbit

Dat wij fan zijn van zowel huizen uit films als huizen geïnspireerd op films, mag duidelijk zijn. Toen wij de beelden zagen van dit ontwerp, de ‘Triangle Cliff House’, moesten wij gelijk aan onze favoriete figuren uit de Lord Of The Rings: de Hobbits! Architect Matthias Arndt ontwierp dit bijzondere huis voor zijn architectenbureau Lichtecht. En guess what? zijn inspiratie kwam inderdaad van de kleine huisjes van The Hobbit.

Iedere twee maanden heeft Lichtecht een project waarbij zijn collega’s worden uitgedaagd iets te ontwerpen op vaak een onmogelijke locatie. Zo wil Arndt de creativiteit van de architecten stimuleren. In dit geval werd Arndt echter zelf uitgedaagd: hij moest een huis ontwerpen op een enorm steile klif.

Het minimalistisch ontwerp past perfect bij de omgeving. Aangezien alleen het puntige dak te zien is, smelt het bijzondere ontwerp goed samen met de rotsen op de achtergrond. Het enorme meer wordt door de lange, glanzende platen op het dak prachtig weerkaatst en geeft het huis een bijna sprookjesachtig effect.

Alle zijden van het huis zitten vol ramen. Hierdoor oogt het ontwerp groter dan het is! Ook laat dit veel licht door, wat zorgt voor een ruimtelijke effect aan de binnenkant. Veel ramen bieden daarnaast een prachtig uitzicht op het meer. Wil je helemaal geen belemmeringen van het uitzicht, check dan dit ontwerp waarbij de ramen verdwijnen in de muur!

Reageer op artikel:
Dit huis op een steile klif is geïnspireerd op The Hobbit
Sluiten