Dit huis met uitzicht op de Fuji berg is in een helling gebouwd

Soms vragen ongewone bouwplaatsen om ingenieuze architectuur. Dit huis op de helling van een geluidswand in Mishima (Japan) is door Yo Yamagata Architects ontworpen. Je kunt je voorstellen dat de manier van ontwerpen en bouwen op en zo’n steile helling net even anders is dan normaal.

Om te zorgen dat het huis huis stevig staat, is het ongeveer drie meter onder de grond (in de helling) gebouwd. Aan de ene kant van de helling is het huis dus onder de grond en aan de andere kant is het bovengronds. Het huis heeft een minimalistisch interieur, maar verrassend genoeg straalt het toch gezelligheid uit. En nog een leuk detail: vanuit dit prachtige staaltje architectuur heb je een geweldig uitzicht op de berg Fuji!

Is jouw lijfspreuk “less is more”? Ga jij liever voor kwaliteit dan kwantiteit? Grote kans dat je een minimalist bent. Check het hier!

De Japanners weten wel hoe ze met ongelijke gronden moeten omgaan. Eerder zagen we al een Japans huis, waarvan de vloeren geheel naar de ongelijke, hellende ondergrond gevormd zijn.

freshome.com

Reageer op artikel:
Dit huis met uitzicht op de Fuji berg is in een helling gebouwd
Sluiten