Dit huis laat zien hoe je een lange en smalle ruimte inricht

Een groep designers kreeg de opdracht om een appartement in Tel Aviv in te richten voor een familie, die het als tweede huis gebruikt. Het appartement is één lange en smalle ruimte. De familie wilde er graag een luchtige en lichte woning van maken, wat best een uitdaging kan zijn in een pijpenla. De designers Yael Perry, Dafna Gravinsky en Amir Navon kozen daarom voor een minimalistisch design met veel wit en weinig kleur. Contrast voegden zij toe met verschillende materialen, zwart en grijze elementen.

Verder namen de designers het grid als uitgangspunt en trokken ze dat door in het interieur van de gehele woning. Zo maakten zij een stalen wandprofiel tegen de lange muur en kozen ze ook in de badkamer voor een grid. Dat klinkt nu misschien nog een beetje vaag, dus check vooral de beelden hieronder om een idee te krijgen van het design.

Het inrichten van een lange en smalle ruimte kan best een uitdaging zijn. Vaak is de ruimte slecht verlicht en dus is het belangrijk dat je kiest voor een lichte basis. Daarom kozen de designers voor witte muren en een lichtgrijze vloer. De vloer gaven zij een dunne finish met cement voor een subtiele beton look.

De woning deelden zij als volgt in. Bij het raam en balkon maakten ze een ruime zithoek met lage banken zodat je het zicht door de diepe ruimte behoudt. Die banken zijn trouwens door de designers zelf ontworpen.

Naast de zithoek maakten ze een eethoek met ronde tafel. Een slimme keuze, want zo’n ronde tafel creëert direct meer sfeer.

Tegen de lange muur maakten de ontwerpers een wandprofiel van staal. Dit vormt een duidelijk grid en doordat het staal een witte finish heeft, blijft het geheel luchtig, iets wat de familie belangrijk vond in het design.

Dat grid zie je dus ook weer terug in de badkamer, waar zowel de tegels als het wandmeubel strakke lijnen hebben. Zo creëer je dus een minimalistische, strakke look en zorg je tegelijkertijd voor een interessante twist in het design.

Wil je deze ‘trick’ thuis ook toepassen? Ga dan voor simpele vierkante tegels, zoals Friese Witjes, en zoek naar accessoires waar al van nature een grid-patroon in te herkennen is.

In de hele lange en smalle ruimte is bijna geen kleur te bekennen, omdat de designers het appartement licht en luchtig wilden houden. Juist daarom valt de verlichting met het rode snoer in de gang zo op. Ook hier is weer een grid gemaakt. Heel simpel en ook makkelijk thuis te maken met een snoer en een simpel peertje!

MEER LEZEN
Is jouw huis ook één lange en smalle ruimte? Check dan dit artikel voor verftips om je ruimte optisch er beter uit te laten zien en kijk ook even naar onze tips voor een minimalistisch interieur.

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit huis laat zien hoe je een lange en smalle ruimte inricht
Sluiten