Dit huis laat zien hoe je een home office op een slimme manier verstopt

Wie veel vanuit huis woont, maar geen ruimte heeft voor een aparte home office, kan heel wat inspiratie opdoen uit dit appartement. De woning in Göteborg heeft een oppervlak van 51 vierkante meter en bestaat uit drie kamers: een keuken, woon- en slaapkamer. Toch wist de bewoner op een slimme manier een werkplek te creëren, waar je in alle rust kunt werken.

De indeling van dit appartement is vrij bijzonder en daarom voegen we onderaan dit artikel de plattegrond toe. Werk jij veel vanuit huis? Check dan ook even onze productiviteitstips voor thuiswerkers.

Terwijl de spiegel in de woonkamer het interieur ietwat kitscherig is, zorgt de tafel van beton juist weer voor een stoer element. Overigens is die spiegel een slimme toevoeging in deze niet al te grote ruimte. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de kamer groter lijkt. Lees hier hoe je precies de kracht van spiegels kunt vergroten.

>> 5x tips voor het stylen van je vensterbank

Achter de woonkamer zit nog een ruimte en daar is op een heel slimme manier een home office gemaakt. Helemaal in het zwart, cool toch? Zelfs de bureauaccessoires en de tomado wandplank is zwart, waardoor alles al het ware wegvalt in de muur.

Werk je veel vanuit huis, maar heb je geen aparte werkruimte? Wij laten zien hoe je de home office op een slimme manier verstopt zodat je in alle rust kunt werken.

Zoals je ziet, is dit een huis van contrasten. De ene ruimte is bijna helemaal wit en de andere ruimte juist weer zwart. Daarom kozen de bewoners ervoor om verder weinig kleur toe te voegen. De houten vloer, wat groene planten en verschillende materialen zijn dan eigenlijk al voldoende voor een spannende look!

We kunnen ons zo voorstellen dat je zo’n zwarte slaapkamer wel gaaf vindt, maar dat je misschien bang bent dat de ruimte hierdoor snel donker wordt. Bekijk daarom eerst of er voldoende licht in de kamer is, werk met contrasterende vlakken (wit) én ga voor een glanzende verf zodat het licht gereflecteerd wordt. Daardoor lijkt de ruimte optisch groter.

Niet alleen de home office is verstopt in dit appartement, maar ook de kledingkast is uit het zicht. Wel zo fijn als je niet zo opgeruimd bent!

www.alvhemmakleri.se