Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 31 juli 2016

Deze woonboot is speciaal ontworpen voor stellen die uit elkaar gaan

Wist je dat één op de drie huwelijken in Nederland stuk lopen? Dat is niet zo gek ook. Scheiden is nu eenmaal een stuk makkelijker – en meer geaccepteerd – dan vroeger. En dat is een goed ding, maar tegelijkertijd is een scheiding onlosmakelijk verbonden met een paar ‘nadelen’. Één van die nadelen zijn de huwelijkse voorwaarden waaronder veel Nederlanders trouwen. Bij een scheiding zit je dan vaak met een huis en een hypotheek die gedeeld moet worden en daarom kwamen de ontwerpers van Studio OBA met het idee van prenuptial housing. Ofwel, een woonboot voor stellen die uit elkaar gaan.

De woning bestaat uit twee delen, maar lijkt één geheel. Dat was ook de grootste uitdaging van dit project, vertelt een van de ontwerpers. Op onderstaande beelden zie je hoe de losse modules in en uit elkaar kunnen schuiven. Kan je elkaar echt even niet meer luchten? Dan kun je jouw deel van het huis loskoppelen en alleen verder drijven dus!

Wij vragen ons af of er een vraag is naar dit soort huizen. Het idee sluit natuurlijk wel aan op het groeiende aantal echtscheidingen in Nederland, maar moet je dan voordat je het huwelijksbootje induikt al incalculeren dat het huwelijk en het huis uit elkaar kan?

Vooralsnog is de woonboot een concept en wordt het nog verder uitgewerkt. Voor wie dit interessant vindt: vanaf begin 2017 is het huis beschikbaar.

MEER LEZEN
Zo ziet het eruit als een woonboot naar zijn plek gebracht wordt en deze woning op de Amstel moet je eigenlijk echt even van binnen zien.

www.studio-oba.nl

Reageer op artikel:
Deze woonboot is speciaal ontworpen voor stellen die uit elkaar gaan
Sluiten