Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 29 aug 2017

Dit huis is hét visitekaartje van een betonleverancier

Wat doe als je in de betonindustrie werkt en een nieuwe showroom wilt laten bouwen? Dan huur je een goede architect in – Ipli Architects in dit geval – en maak je op je eigen grond een tweede huis. Natuurlijk. Dit is wel de meest luxe showroom die we ooit hebben gezien. Op deze manier kan de eigenaar op wel een heel bijzondere manier de verschillende materialen en afwerkingen van beton laten zien aan zijn potentiële klanten.

Het huis staat in Singapore. Ben je benieuwd naar meer bijzondere huizen? Bekijk dan ook eens dit huis dat compleet is gemaakt van glas!

Het huis (op bovenstaande foto het meest rechtse gebouw) staat vlak naast het huis van de ondernemer. In tegenstelling tot het woonhuis is het betonnen huis hypermodern, met strakke lijnen en industriële materialen.

Als betonleverancier wil je natuurlijk zoveel mogelijk toepassingen van beton in het interieur laten zien. Daarom zijn er in het dak enkele vensters gemaakt. Deze vensters laten prachtige schaduwen achter op de donkere vloer. Verder wordt het beton gecombineerd met strakke witte muren en hoogglans kasten.

Op twee plekken in het huis wordt er gewerkt met planten. Een goede zet, aangezien al dit groen het huis toch iets minder kil maakt. Zwarte schuifdeuren bieden toegang tot de binnentuin gevuld met tropische gewassen en ook de verticale tuin in de hal geven het huis wat meer gezelligheid. De muur achter de verticale tuin laat weer een andere variant van beton zien. Voor deze muur zijn grote blokken beton gestapeld en is er bewust gekozen voor een variatie in kleur. Dit maakt de muur tot een spannende eyecatcher. In de hal wordt het idee van de vensters in het plafond ook meteen duidelijk: de scaduwen laten een te gek patroon achter op de donkere vloer.

Fan van beton? Bekijk dan ook eens dit huis van een architectenkoppel, die het beton combineerde met hout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis is hét visitekaartje van een betonleverancier
Sluiten