Dit huis in Zürich wordt bewoond door een architect en dat zie je

Als architecten hun eigen huis ontwerpen resulteert dat vaak in een bijzonder ontwerp. Dat was niet het geval bij dit huis in Zürich. De woning stamt uit 1927 en was oorspronkelijk ontworpen door architect Hans Bernoulli. Door de jaren heen was het huis verwaarloosd totdat de de Zwitserse architect Rafael Schmid om de hoek kwam kijken. Hij kocht het huis om er samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen te gaan wonen, maar er moest wel het een en ander gebeuren.

De architect wilde het huis in ere herstellen. Een renovatie van drie maanden volgde. Waar nodig bracht hij nieuwe materialen toe en gaf hij het huis een moderne twist. Het resultaat is een fijne mix van oude en nieuwe elementen. Kijk je even mee?

huis in zürich

Van origine lag hier een parketvloer in visgraat verband. Die vloer herstelde de architect en werd de authentieke sfeer behouden.

renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_1-1024x731
renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_0-1024x731

De architect wil dat duidelijk is wat de oorspronkelijke elementen zijn en wat hij juist toevoegde. Daarom koos hij voor een totaal andere vloer in de keuken en zie je nu een duidelijke scheiding tussen de grijze keukenvloer en de parketvloer.

En hoe gaaf is die achterwand van spaanplaat? Een redelijk low-budget materiaal geeft zo een heel bijzondere look!

renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_4-1024x731

Het is wel duidelijk dat de bewoners fan zijn van Eames. Zo spotten we in de keuken de Eames House Bird en pronkt de witte Eames Lounge Chair in de woonkamer.

renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_11-1024x731
renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_10-1024x731
renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_6-1024x731
renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_8-1024x731
renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_7-1024x731

Het interieur is qua kleur eigenlijk heel eenvoudig. We zien vooral veel wit en houttinten. De kinderkamer vormt een uitzondering op die regel met veel kleur en speelse elementen.

renovation-historical-family-house-rafael-schmid_dezeen_3408_slideshow_9-1024x731

Ben jij op zoek naar manieren om de kinderkamer een speelse look te geven? Wij hebben een paar té leuke ideeën om net zo’n leuke kidsroom te creëren als in dit huis in Zürich.

MEER LEZEN
Als architecten hun eigen huis ontwerpen, kun je vaak wel iets bijzonders verwachten. Zo bouwde een architectenkoppel hun droomhuis van beton en werd dit boomhuis middenin het regenwoud tevens gebouwd door de eigenaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Zürich wordt bewoond door een architect en dat zie je
Sluiten