Dit huis in Vietnam met vier verdiepingen is maar 3,5 meter breed

In een grote en drukke stad is het lastig om een plek te vinden met veel licht en ruimte. Compact wonen is best een uitdaging, zo ook voor de bewoners van dit huis in Vietnam. Het huis is van een jonge familie met een droom om in Ho Chi Minhstad te wonen, de grootste stad van Vietnam. De familie beschikt over een huis van vier verdiepingen met een breedte van 3,5 meter. Best een beetje smal dus en daarom een uitdaging qua indeling en inrichting. Zij architectenbureau Kientruc O in die er een prachtig licht huis van maakten. Juist door die lichtinval voelt het huis helemaal niet krap of smal aan.

Ho Chi Minh is niet de enige stad in Azië dat kampt met ruimtetekort. Zo staat in Seoul dit huis van 50 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen.

vietnam

vietnam

Dankzij een groot, rond dakraam en de open indeling van het huis, wordt iedere verdieping goed verlicht. De openingen in het trappenhuis zorgen er ook voor dat het daglicht vanuit het dakraam tot de begane grond binnenkomt.

vietnam

vietnam

Het huis is erg smal, een slimme indeling is dus belangrijk. Zo zijn de eet- en woonkamer samengetrokken tot één ruimte, zodat er ruimte was voor meerdere slaapkamers.

vietnam

Het focuspunt van de architecten was speling tussen het licht en de natuur. Met zo’n open indeling was het heel makkelijk om bomen in huis te zetten. Dit kun jij thuis ook doen natuurlijk. Check voor inspiratie even dit artikel met de mooiste kamerbomen.

vietnam

vietnam

Van buitenaf is het huis echt een plaatje! Door het gebouw in een trapvorm te maken, heeft iedere verdieping een balkon en dankzij de vele ramen komt er nog meer licht naar binnen.

vietnam

Woon jij ook compact en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan zeker even de artikelen hieronder!

freshome.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Vietnam met vier verdiepingen is maar 3,5 meter breed
Sluiten