Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 24 apr 2016

Dit huis in Vietnam heeft weinig ramen en toch is het licht vanbinnen

Dit huis in Vietnam lijkt weinig ramen te hebben en toch is het vanbinnen licht genoeg. Dat komt doordat de ramen verstopt zitten achter een muur van betonnen stenen. Door de gaten in de stenen komt er genoeg daglicht naar binnen, maar blijft de hitte van de zon buiten. Win-win dus! Het huis werd ontworpen door Khuôn Studio, die ook voor de betonnen stenen kozen vanwege de lage kosten.

Wat betreft architectuur zijn ze in Vietnam goed aan de gang! Dit rustgevende huis bijvoorbeeld is prachtig ontworpen, net zoals deze groene universiteitscampus.

De bakstenen voorgevel is een goede vondst, omdat er veel licht naar binnen komt, terwijl de hitte buiten blijft. Achter de stenen muur zitten ramen die open kunnen, zodat de wind voor nog meer verkoeling in huis kan zorgen. Precies wat de bewoners wilden! Daarnaast zorgt zo’n stenen gevel ook voor veel privacy, zonder dat je het gevoel hebt opgesloten te zitten.

Omdat het huis geen tuin heeft, haalden de architecten de tuin naar binnen. In alle ruimtes in huis zijn stukjes groen aangelegd, waardoor je het gevoel krijgt dat je toch een beetje buiten loopt. Het voordeel hiervan is ook dat je vanaf elke plek in huis uitzicht heb op een stukje natuur. We zien trouwens bij Vietnamese architectuur vaker dat de natuur een belangrijke plek in heeft huis, zoals bij dit ongewone rijtjeshuis in Ho Chi Minhstad.

De basis van het interieur is bewust heel wit gehouden. Dat past namelijk goed bij de sobere uitstraling van het huis. Doordat de witte basis aangevuld wordt met een strakke betonvloer en veel houten meubels ontstaat er contrast. Zo is het interieur niet saai!

Vanuit de badkamer heb je uitzicht op de groene binnentuin. Ideaal, want je hebt een mooi uitzicht en de planten in de tuin voegen genoeg kleur aan de strakke badkamer toe. Wij krijgen echt een vakantiegevoel van deze badkamer, omdat je door het groen en het licht het idee hebt dat je buiten staat te douchen. Lijkt ons fantastisch! Wil je zelf met jouw badkamer aan de slag, dan hebben we voor jou de mooiste badkamer trends van 2016 op een rijtje gezet.

Wil je graag meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens dit opvallende rijtjeshuis in Vietnam, of course.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Vietnam heeft weinig ramen en toch is het licht vanbinnen
Sluiten