Dit huis in Tokyo is gebouwd met onderdelen uit kant-en-klare woningen

Dit huis in Tokyo is gebouwd met materialen die zijn voortgekomen uit massaproductie, maar het huis is alles behalve alledaags! Het was de droom van architect Tetsuo Yamaji om een huis te ontwerpen dat binnen een klein budget gebouwd zou kunnen worden maar evengoed uniek in zijn soort is. Door zijn werk als architect bij een grote firma kwam hij er al snel achter dat zijn cliënten het liefst een uniek ‘huis op maat’ willen, maar daar vaak niet genoeg geld voor hebben. En wanneer Tetsuo dan aankwam met bijzondere ideeën, krabbelden zijn cliënten toch een beetje terug omdat het dan weer té opvallend zou zijn. Dus kwam hij met de volgende oplossing. Hij begon huizen te ontwerpen met onderdelen uit ‘kant-en-klare’ woningen!

Zijn eerste project met deze achterliggende gedachte is het prachtige Module Grid House, of zoals hij zelf zegt: “”a non-mass-produced house made with mass-produced components“.

Module Grid House staat in een rustige wijk aan de rand van Tokyo. Voor de verhoudingen van het houten frame haalde Tetsuo zijn inspiratie uit shakkanhō, een Japans meet systeem dat veelal gebruikt wordt in traditionele huizen.

Het huis is simpel afgewerkt, maar ziet er toch super stijlvol uit. Op de begane grond bevinden zich de slaapkamers en de badkamer en op de eerste verdieping is de woonkamer en keuken gesitueerd.

>> Dit familiehuis laat de gouden combinatie van beton en hout zien

Alle maten van het huis zijn aangepast op de maten van onderdelen die te koop zijn uit massa productie. Op deze manier heeft het huis een uniek ontwerp, maar konden de kosten beperkt blijven. Een bijzondere manier van ontwerpen en bouwen! Het huis is zo niet kostbaar, maar toch is Tetsuo erin geslaagd het huis de stijlvolle, Japanse look te geven waar wij zo van houden.

Bekijk ook: De kamers in dit huis in Tokyo vormen een dorp van kleine huisjes

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Tokyo is gebouwd met onderdelen uit kant-en-klare woningen
Sluiten