Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 9 november 2015

Dit huis in Tokyo heeft een overdekt terras speciaal voor yoga!

Wij denken dat dit huis in Tokyo de droom van elke yogi is! De bewoners, een stel dat veel aan yoga doet, wilden een mooie plek om tot rust te komen. Daarom kozen zij voor een terras als verlengstuk van de woonkamer, inclusief grote schuifdeuren die helemaal open kunnen.

Niet alleen het dakterras, maar het gehele huis straalt rust uit. Door de open opstelling en de grote ramen kunnen wij ons voorstellen dat het in dit huis goed vertoeven is!

Het terras bevindt zich op de eerste verdieping aan de woonkamer. Om het terras ruimtelijk en open te houden, kozen de ontwerpers ervoor om geen dichte of massieve balustrade te bouwen, maar zijn stalen kabels te spannen, die bijna niet te zien zijn.

De architect, Takuro Yamamoto, bouwden het huis zó dat de bewoners geen last hebben van de drukke straat. De grote ramen zitten enkel aan de twee rustige kanten. Al vragen we ons wel af of de buren zo blij waren met het uitzicht op deze grote witte muur!

Op de begane grond is de trap naar het woongedeelte op de eerste verdieping. Het huis oogt aan de buitenkant erg kubistisch: strakke witte muren en weinig poespas. De overkapping wordt sporadisch gebruikt als plek om de auto te stallen, maar het huis is op haar mooist als de overkapping gewoon minimalistisch en leeg is!

Ook het interieur van het huis is niet mis. De strakke witte muren van de buitenkant zijn ook binnen te zien. In het gehele huis ligt een prachtige donkere houten vloer, wat mooi contrast geeft aan de spierwitte muren.

Bekijk ook onze super handige tips voor jouw eigen meditatieruimte of deze zes lessen die wij meenamen uit de yogastudio.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Tokyo heeft een overdekt terras speciaal voor yoga!
Sluiten