Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 13 december 2015

Dit huis in Taiwan heeft een creatieve speeltuin voor de hele familie

Dit huis in Taiwan moet haast wel de droom zijn van ieder jong gezin. De gelijkvloerse woning is heerlijk licht en opgedeeld in verschillende hoekjes met voor ieder wat wils. Zo hangt er een schommel in de study slash playground (THE dream!) en heeft datzelfde hoekje een glijbaan voor het dochtertje van het stel. De leefruimte is grotendeels open. Dat is zowel gezellig als handig: hierdoor kan ieder gezinslid zijn eigen gang gaan, terwijl iedereen wel samen in een ruimte is.

Het familiehuis, een ontwerp van architectenbureau HAO Design, staat in Taiwan en heeft een woonoppervlak van zo’n 138 vierkante meter. Naast een grote open leefruimte heeft de woning twee slaapkamers, drie badkamers en een balkon.

De grote open leefruimte deelde HAO Design op in drieën: de woonkamer, eetkamer en keuken en de playground met study. Ieder deel heeft een eigen hoek, maar staat wel verbonden met de andere hoekjes. Naast de keuken maakte de studio een speciale speelplek voor het dochtertje waar ze kan spelen, maar ook kan lezen en relaxen op het ingebouwde daybed. Ideaal, want zo blijft speelgoed op een plek en verspreidt het zich niet door de hele ruimte.

De studio koos voor zoveel mogelijk lichte kleuren. De groene accenten in combinatie met het hout geven de leefruimte een warme sfeer. Daarnaast staan er lekker veel plantjes in huis. Geen plek meer op de grond? Maak dan net als dit gezin gebruik van de muren en andere (hangende) plekken voor een verticale tuin.

Het huis heeft niet echt een hal of gang, waardoor je via de deur meteen in de leefruimte komt. Om toch een georganiseerde plek te creëren, maakte de studio een chalkboard wall met ingebouwde schoenenkast. Hier kan het gezin in elk geval de schoenen uittrekken en verzamelen.

Wie zegt dat je banken nodig hebt in de woonkamer? Deze zitzakken werken natuurlijk net zo goed als zitplek en geven de ruimte daarnaast een heerlijke relaxte sfeer. Om de ‘woonkamer’ in deze grote ruimte knus te laten voelen plaatste de studio een room divider als grens zodat het echt een hoekje wordt. Op zoek naar meer handige manieren om een grote ruimte knus en sfeervol in te richten? Die vertellen we je in dit artikel.

Benieuwd naar meer huizen van HAO Design? Die vind je hier:

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Taiwan heeft een creatieve speeltuin voor de hele familie
Sluiten