Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 4 december 2016

Dit minimalistische huis in Straatsburg heeft een ingebouwde glijbaan

Wie wilde er als kind niet van de trapleuning glijden? Wij wel in ieder geval! Voor de kinderen in dit huis in Straatsburg is dat de gewoonste zaak van de wereld, want zij hebben naast de trap een ingebouwde glijbaan. Toegegeven, we zijn een beetje jaloers op de bewoners van dit huis.

Word jij blij van een minimalistische stijl? Bekijk dan ook even dit prachtige huis op Hamilton Island.

Het strakke ontwerp is het werk van Marc Fornes/THEVERYMANY. De rechte en ongebruikelijke lijnen in het huis zijn ontworpen met het doel om het alledaagse leven van de bewoners een experimenteel tintje te geven.

Glijend naar beneden

Eigenlijk draait alles in dit huis om de trap. Dat komt natuurlijk door de gave glijbaan naast de trap. De architecten hebben de trap een centrale rol in het ontwerp gegeven. Van buiten kan je de contouren van de trap goed zien, doordat paralel aan de trap een glazen wand geplaatst is. Dit zorgt voor veel lichtinval in huis en geeft de buitenkant een hele aparte uitstraling. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen naar binnen kan kijken is er gekozen voor mat glas. Wel zo prettig!

Het interieur is heel wit en strak. Dit past goed bij de uitstraling van het huis en zorgt ook voor een rustige sfeer. Waar wij blij van worden is de hoeveelheid daglicht dat naar binnen schijnt. De grote en open trap laat veel licht door, wat natuurlijk heel chill is! Ben jij fan van deze strakke en witte look? Wij hebben een aantal tips waarmee je deze sfeer zelf kan creëren.

Voor meer minimalistische en strakke huizen, bekijk eens deze oude boerderij met een minimalistisch interieur of deze strakke loft in Brussel.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit minimalistische huis in Straatsburg heeft een ingebouwde glijbaan
Sluiten