Dit huis in São Paulo heeft ramen van de vloer tot aan het plafond

Wat te doen als je in een prachtige omgeving woont? Juist, dan zorg je ervoor dat je daar zoveel mogelijk van kan genieten. Die opdracht gaven de bewoners van dit immense huis in São Paulo mee aan Fernanda Marques. Zij koos daarom niet voor stenen muren, maar grote ramen. Volgens haar dé manier om de grens tussen binnen en buiten te vervagen en zoveel mogelijk de omgeving bij het huis te betrekken. En we moeten zeggen dat wij ook best in zo’n glazen huis zouden willen wonen!

Glas is natuurlijk hét materiaal om grenzen te doen vervagen. Dit huis in Mexico is daar ook zo’n voorbeeld van. De grote ramen geven je het gevoel middenin de natuur te wonen.

Het gaat natuurlijk wat ver om dit een compleet glazen huis te noemen, aangezien het huis ook genoeg stenen muren heeft. Maar de belangrijkste buitenmuren zijn wel compleet van glas gemaakt, zodat de bewoners niets hoeven te missen van de groene omgeving. Een nadeel van veel glas is dat in de zomer de temperatuur nogal snel kan oplopen, maar door de grote zonneschermen, de schuifdeuren en de bomen voor het huis hebben de bewoners daar gelukkig geen last van.

Het plafond in de woonkamer is extreem hoog, waardoor je een heel ruimtelijk gevoel krijgt. Omdat met een hoog plafond al snel de intimiteit van een ruimte verdwijnt, heeft de architect ervoor gekozen het plafond te bekleden met warme houten planken. Dit geeft de woonkamer wat meer sfeer en gezelligheid, twee zaken die in een woonkamer belangrijk zijn.

>> Ondanks het enorme hoge plafond is dit huis in Vietnam heel sfeervol

Hoewel er genoeg kleur in huis te vinden is, zijn de echte knalkleuren afwezig. Behalve de felgele muur bij de trap, die voor een flinke colorboost in huis zorgt. Zo zie je dat je met een duidelijk statement in huis een groot verschil kan maken.

>> Zo kies je de juiste kleur voor de muur

Dit huis in Sāo Paulo laat overduidelijk zien wat een groots effect zo’n enorme raampartij heeft op de uitstraling van het huis. Wil je meer inspiratie opdoen? Hieronder vind je een aantal huizen waarbij de ramen echt een statement maken.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Dit huis in São Paulo heeft ramen van de vloer tot aan het plafond
Sluiten