Dit huis in San Francisco is gebouwd op een steile heuvel en dat ziet er te gek uit

Dit huis in San Francisco is tegen de steile heuvel in Mill Valley gebouwd. Het huis heeft twee verdiepingen en vanaf beide heb je een jaloersmakend uitzicht. Voor de bouw van het huis schakelden de bewoners Zack/de Vito Architecture + Construction in voor het ontwerp. De architecten wilden het huis de looks van een boomhut geven, maar dan wel met de materialen en technieken van nu. Als je het ons vraagt, is dat zeker gelukt. Omdat het huis haaks op de berg staat, liggen de terrassen gelijk met de boomtoppen.. wauw.

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant ziet er te gek uit. Het huis is afgewerkt met luxe materialen als staal, verschillende soorten hout en mooi natuursteen.

Het huis heeft een bijzondere indeling. Via een betonnen buitentrap bereik je de eerste verdieping, waar de woonkamer zit. Zo kunnen de eigenaren hun gasten meteen naar de woonkamer leiden, zonder dat ze eerst het hele huis door moeten. Op de bovenste verdieping zijn de slaapkamers en de badkamers gelegen. De bovenste verdieping is ook te bereiken via een prachtige, inpandige trap.

De verschillende materialen, die gebruikt zijn voor het exterieur, vallen meteen op van buitenaf gezien. De buitenkant van het huis bestaat voor het grootste gedeelte uit staal met een diepe, roodoranje kleur. Het staal wordt gecombineerd met een houten balustrade, veel glas en betonnen trappen. De houten latten en het beton komen ook terug aan de zijkanten van het huis.

Vanbinnen heeft het huis ook een bijzonder en stijlvol design. Door het gehele huis zijn houten kasten gebouwd, wat zorgt voor eenheid maar natuurlijk ook voor extra opbergruimte. Heel handig, omdat je zo het interieur strak en minimalistisch kunt houden. De slaapkamer heeft een open indeling zonder deuren. Hierdoor voelt deze bovenste verdieping ook binnen ruimtelijk aan – het prachtige uitzicht helpt natuurlijk behoorlijk mee.

De woonkamer heeft het beste uitzicht van het hele huis. Eén kant bestaat namelijk helemaal uit glas, zodat het lijkt of je echt tussen de bomen woont.

De woonkamer deed ons meteen denken aan Villa Schoorl, waar plafondhoge boekenkasten de toon zetten.

Leuk detail: voor de bouw van dit huis zijn er zo weinig mogelijk bomen gekapt! Het grote terras is zelfs om een boom heen gebouwd. Nu snappen we heel goed dat je benieuwd bent hoeveel dit huis in San Francisco moet kosten. Dat waren wij namelijk ook! ‘Slechts’ 5 miljoen dollar. Wij dromen nog even verder…

MEER LEZEN?
Dit huis in San Francisco heeft een prachtige tuin en dit appartement is heerlijk licht en ruimtelijk.

www.zackdevito.com

Reageer op artikel:
Dit huis in San Francisco is gebouwd op een steile heuvel en dat ziet er te gek uit
Sluiten