Dit huis in Melbourne heeft de beste combinatie van oud en nieuw

Wauw! Dit huis in Melbourne is niet alleen qua oppervlakte verdubbeld, maar kreeg ook nog eens een heel unieke uitstraling. De architecten van DKO zijn verantwoordelijk voor dit prachtige ontwerp en hebben met geperforeerde metalen platen een compleet nieuwe verdieping gecreëerd. Het contrast tussen de oude bakstenen van het originele huis en de nieuwe verdieping had niet groter kunnen zijn en dat maakt dit huis juist zo bijzonder.

Volgens ons de perfecte combinatie tussen oud en nieuw, dat niet alleen vanbuiten te zien is, maar ook van binnen.

De verdieping is overigens niet zomaar op het huis geplaatst. Er worden palen tussen gezet, waardoor er tussen het originele huis en de verdieping zo’n 25 centimeter ruimte zit. Daarnaast is de metalen verdieping aan de voorkant niet even groot als het bakstenen huis, maar ongeveer 2,5 meter kleiner – dit levert vooral in de slaapkamer een te gek effect op! Door deze twee elementen heeft het huis een ruimtelijk effect gekregen en lijkt het alsof de verdieping ‘zweeft’.

De metalen constructie is geperforeerd, wat natuurlijk ook bijdraagt aan de ruimtelijkheid. Vanbinnen zijn de wanden compleet van glas. Door de rechthoekige patronen komt er genoeg licht binnen, maar het creëert ook een bijzonder schaduwspel. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor privacy!

>> Deze betonnen muur zorgt voor een bijzondere lichtinval én meer privacy

Niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen is de combinatie tussen het originele bakstenen huis en de moderne architectuur goed te zien. De slaapkamer krijgt een unieke look doordat het puntdak van het huis nog goed te zien is.

Benieuwd naar meer architectuur van down under? Bekijk dan ook deze bijzondere gebouwen:

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Melbourne heeft de beste combinatie van oud en nieuw
Sluiten