Dit huis in Madrid is gemaakt voor boekenliefhebbers

Book aficionados, eat your heart out! Dit huis in Madrid is gebouwd voor een gezin met jonge kinderen, die duidelijk gek zijn op boeken. Toen de familie het huis kocht was het duidelijk toe aan een renovatie. Architectenbureau Egue & Seta werd ingeschakeld om het pand, dat stamt uit de jaren ’50, een make-over te geven en dat was waarschijnlijk wel de beste keuze ooit. Het bureau maakte een te gek ontwerp en stelden dit helemaal af op de wensen en de leefstijl van het gezin. Het resultaat is een huis waarin de liefde voor boeken duidelijk een plekje heeft én waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen.

Verspreid door het huis maakten de ontwerpers leeshoekjes, waar de bewoners zich kunnen terugtrekken met een goed boek. Wil jij ook een plek in huis speciaal inrichten als leeshoek? In dit artikel geven we je meer inspiratie en tips voor een creëren van een fijne leeshoek.

PHOTO_04 A
huis in madrid

Hoewel het huis in Madrid staat, heeft het interieur een subtiele Scandinavische feel. Dat komt vooral door de meubels. De mix aan kleuren en patronen maakt het interieur weer een tikkeltje Spaans. De Chesterfield bank maakt het geheel wat stoerder.

PHOTO_15
PHOTO_13
PHOTO_14

Het huis heeft een woonoppervlak van 170 vierkante meter, een behoorlijke leefruimte dus. Er zijn daarom ook meerdere slaap- en badkamers (wel drie!) en bovendien is er in de nok van het dak nog ruimte voor een logé.

PHOTO_12 A
PHOTO_21 A
PHOTO_23 A

In tegenstelling tot de eerste (grijze) badkamer, is de grote badkamer juist extra licht. Omdat een witte badkamer soms té clean kan zijn, kozen de bewoners hier voor een aantal kleurrijke accessoires – het vloerkleed en de bloemen – om sfeer toe te voegen.

PHOTO_18
PHOTO_20
PHOTO_26

Een van de meest coole plekken in huis: de kinderkamer met het meest fantastische stapelbed ooit!

PHOTO_27 A
PHOTO_29 A

Yes, badkamer numero drie heeft weer een totaal andere look. Hier zijn de wanden betegeld met hexagon tegels, onze persoonlijke favoriet!

PHOTO_32
PHOTO_30
PHOTO_31

Helemaal bovenin is nóg een bibliotheek gemaakt met een wel heel bijzondere leeshoek. Of moeten we zeggen: leeshangmat? Hier is een groot net gespannen die je bereikt via een trappetje. Aan de andere kant leidt een trap naar de logeerkamer, die zich in de nok van het dak bevindt.

Heb jij thuis ook een logeerkamer, maar wordt die eigenlijk veel te weinig gebruikt? Geef de logeerkamer een multifunctionele boost zodat de ruimte ook nuttig is als je geen logees in huis hebt.

PHOTO_36

www.egueyseta.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Madrid is gemaakt voor boekenliefhebbers
Sluiten