Dit huis in Hongarije ademt geschiedenis en staat vol met IKEA hacks

Dit huis in Hongarije heeft een bijzondere geschiedenis. De eigenaar erfde het in 1955 van de broer van haar oma, die hoofd van het postkantoor was. Als bijnaam kreeg het project dan ook de naam ‘house of the postmaster’. Aangezien het lange tijd leeg stond, moest de complete inrichting aangepakt worden. Om toch de geschiedenis levend te houden, heeft de architect, Miklós Kiss, bij het inrichten oude meubels hergebruikt en alledaagse spullen en accessoires uit het postkantoor gebruikt. Dat ziet er heel gaaf uit in combinatie met de moderne architectuur en de sfeer van een huis in de bergen!

We zijn gek op deze mix van oud en nieuw. Hoewel het huis volledig gerenoveerd is en veel moderne elementen heeft, ademt het geschiedenis. En wat we stiekem ook erg leuk vinden: het huis staat vol IKEA hacks!

Het huis heeft vier grote slaapkamers die op verschillende manieren aan elkaar worden verbonden. Via een trap kom je vanuit de master bedroom in de kleinere slaapkamer met twee losse bedden. De grote slaapkamer is simpel en stijlvol ingericht met gave vintage details. Hier spotten we meteen al de eerste IKEA hack! Een super toffe wandlamp aan de houder van een boekplank. Met zulke consoles kun je trouwens ook een erg gave boekenkast maken. Boven de bedden in de grote slaapkamers hangen oude postkaarten, een knipoog naar de geschiedenis.

Ook de kleine slaapkamers zijn heerlijk basic ingericht met veel blank hout, zachte tinten en stoere accessoires. Hoewel deze tussenverdiepingen schuine plafonds hebben, voelt de ruimte wel lekker groot aan door het gebruik van lichte kleuren. En hoe stoer zijn deze multifunctionele (IKEA hack alert) gieters!

>> Ook een stoere lamp maken van de bekende SOCKER sierpot? Wij hebben een handige how-to voor je klaarstaan.

Het donkergroen dat je op verschillende plekken terug ziet komen is dezelfde kleur die in de oude postkantoren van Hongarije werd gebruikt. Ook in de woonkamer worden vintage en retro items gecombineerd met gave industriële elementen. De houten schuifdeur geeft een mooie finishing touch aan deze warme ruimte.

kissmiklos.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Hongarije ademt geschiedenis en staat vol met IKEA hacks
Sluiten