Dit moderne huis in België is gemaakt van rubber

Bij Roomed zijn we gek op unieke huizen. Daarom zijn we ook heel enthousiast over dit moderne huis in België. OYO Architects kreeg de opdracht om een spraakmakend huis te ontwerpen dat het milieu zo min mogelijk belast. Dat is zeker gelukt! Door het dak van gras, de rubberen bekleding en zonnepanelen is dit huis extreem energiezuinig. Naast dat het ontwerp milieuvriendelijk is, is het huis ook nog een lust voor het oog. Win-win dus!

Dit is natuurlijk niet het eerste huis waarin uniek design en duurzaamheid samenkomen. Neem bijvoorbeeld dit prachtige huis dat eruitziet als een silo.

Het gazon dat vloeiend doorloopt in het dak valt natuurlijk meteen op! De architecten hebben voor dit ontwerp gekozen, omdat op deze manier het huis perfect integreert met de omgeving. En dat past goed bij de ecologische gedachte achter dit huis. Daarnaast zorgt het dak van gras ook voor een natuurlijke isolatie. Hierdoor gaat er binnen veel minder energie verloren.

Van een afstandje lijkt de woning net van beton, maar schijn bedriegt. De hele buitenkant is bekleed met rubber! Deze rubberen laag beschermt het huis tegen de wisselende weersomstandigheden. Bovendien zorgt het ook voor een goede isolatie.

De bewoners wilden graag een interieur met een Scandinavische uitstraling. Heel begrijpelijk, want deze stijl past goed bij de natuurlijke uitstraling van het exterieur. Het warme hout gecombineerd met de lichte kleuren en het natuurlijke daglicht zorgt voor de frisse Scandinavische look! En om het plaatje af te maken hebben de bewoners gekozen voor een prachtige bank van Muuto en eetkamerstoelen van Hay.

De kleurrijke mix van stoelen rond de eettafel zorgt voor een speelse en frisse look. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het combineren van verschillende eetstoelen? Bekijk dan deze post!

Ben je, net als wij, groot fan van dit moderne huis in België? Bekijk dan eens deze villa die gemaakt is van gerecycled bouwmateriaal of dit stulpje aan het water!

www.contemporist.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit moderne huis in België is gemaakt van rubber
Sluiten