Dit huis heeft verschuifbare wanden van marmer

Als je graag indruk wilt maken met je huis, kun je verschillende dingen doen. Je kunt een boomhuis maken of bijvoorbeeld in een kas in Rotterdam gaan wonen óf je schakelt het architectenbureau Matharoo Associates in. Voor een familie in India maakten zij het ontwerp van dit bijzondere huis met reusachtige wanden van marmer.

Het huis staat in Amedabad, een stad in Noord-West India. De panelen zijn gemaakt van Bidaser, ofwel geel gekleurd marmer, en zijn vooral indrukwekkend als je ze verschuift. Onderstaande GIF’jes laten zien hoe dat eruitziet.

Oorspronkelijk blijven families in India lange tijd bij elkaar wonen. Dat is met de jaren wel minder gebruikelijk geworden, maar toch houden veel families deze traditie nog in stand. Dat laatste is in dit huis het geval. Het huis wordt bewoond door een projectontwikkelaar en zijn vrouw en twee zonen, die ook alweer een eigen gezin hebben gesticht. De opdracht was om een huis te maken, waarin ieder familielid een eigen deel van het huis zou hebben. Tegelijkertijd moest er ook genoeg ruimte zijn om samen te komen.

De ontwerpers kozen er daarom voor om het huis in een U-vorm rond een tuin te bouwen.

Je moet ervan houden, maar indrukwekkend is het huis in elk geval wel. De marmeren wanden geven het huis een bijzondere look en ook het interieur is alles behalve standaard.

MEER LEZEN
Dit huis met marmeren wanden is al opvallend, maar Bubble house wint het wel wat betreft opvallend design in India. En de Indiase invloeden kun je ook verwerken in je Hollandse interieur. Kijk maar even naar dit artikel.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis heeft verschuifbare wanden van marmer
Sluiten