Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 3 september 2016

Dit huis heeft de vorm van een tipi tent en de luxe van een resort

Als je denkt aan een tipi tent, dan denk je niet direct aan luxe. De indianententen zijn super populair en vooral in de kinderkamer een vaak gespot item om in te spelen. Maar niet alleen kinderen zijn fan van deze tenten; ook designers zijn gepakt door de tipi. De Japanse architect Issei Suma gebruikte de tipi tent als inspiratie voor een nieuw ontwerp. Hij maakt een prachtig huis in de vorm van een tipi, maar wel met de luxe van een resort.

Het gebouw bestaat uit vijf tipi-vormige componenten, die aan elkaar verbonden zijn. Het complex, Jikka, is ontworpen ter ondersteuning van de bejaarde inwoners van een kleine Japanse gemeenschap. Op dit moment wonen er twee vrouwen van boven de zestig. De een is kok en verzorgt de maaltijden voor de bejaarden; de ander is sociaal werkster en verzorgt gasten. Het tipi-vormige huis is dan ook zo ontworpen dat mensen met een handicap overal gemakkelijk doorheen kunnen.

De buitenkant van het huis is gemaakt van hout, wat perfect past bij de omgeving. De grote ramen zorgen ervoor dat je vanuit elke plek in huis kunt genieten van het omringende landschap. Een absoluut pluspunt aan het design van deze bijzondere tipi tent – of moeten we zeggen tipi-huis?

Centraal in het huis staat de keuken aangezien dit de meest gebruikte ruimte in het huis is. Het keukenblok is gemaakt van roestvrij staal. In combinatie met het beton geeft dit een stoer effect. De keuken is extra groot en dus perfect om alle maaltijden voor de bejaarden van de gemeenschap te bereiden.

De boogvormige ramen zorgen zowel vanbinnen als vanbuiten voor een unieke look. Terwijl de keuken door het vele beton best een beetje kil oogt, zorgt de eethoek weer voor iets meer sfeer. Dat komt doordat de meubels van hout zijn en het vloerkleed een huiselijke sfeer meebrengt.

Last, but not least.. het resort-deel van het huis. Het zwembad is speciaal in de vorm van een spiraal ontworpen waardoor het rolstoelvriendelijk is. Slim!

MEER LEZEN
Geloof het of niet, maar dit is niet het eerste huis dat geïnspireerd is op de tipi tent. Elders in Japan staat namelijk een complex tipi-achtige gebouwen dat er weer heel anders uitziet. Cool!

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit huis heeft de vorm van een tipi tent en de luxe van een resort
Sluiten