Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 19 februari 2016

Dit huis is gemaakt met drie materialen: baksteen, beton en metaal

Wanneer je graag een modern huis wilt bouwen, heb je natuurlijk de keuze uit heel wat verschillende materialen. Denk aan beton, staal, glas, bakstenen en noem maar op. Voor dit moderne huis, ontworpen door de architecten van dt.estudio, zijn drie materialen gebruikt: er is een omheining gemaakt van bakstenen, de eerste verdieping is gebouwd van beton en de bovenste verdieping heeft een omhulsel van blauwe metalen platen. Hierdoor lijkt het net alsof er een zeecontainer op het beton is geplaatst. Cool!

We zien steeds vaker dat zeecontainers onderdeel worden van architectuur. Wij zetten de vijf coolste voorbeelden op een rijtje. Bekijk hier het artikel!

Een gedeelte van de eerste verdieping staat op betonnen pilaren en daardoor is onder het huis plek voor een buitenkeuken en een terras. Hoewel het huis er op het eerste gezicht heel industrieel en modern uitziet, is er toch veel kleur terug te vinden in het interieur. Ook de gele kozijnen komen overal in het huis terug. Mede hierdoor wordt het huis – ondanks de drie verschillende materialen – toch één geheel.

>> Inspiratie boost: gekleurde kozijnen en deurposten

Op de begane grond is de woonkamer gesitueerd. De kamer heeft voor een gedeelte een vrij hoog plafond. Dit geeft een ruimtelijk effect, maar zorgt ook voor extra licht. De wanden zijn niet afgewerkt, het beton is gelaten zoals het is en dat zorgt voor een moderne look.

De stoere trap versterkt de moderne look van het gehele huis. Het raster aan de zijkant van de trap heeft een industriële uitstraling, maar het zorgt er ook voor dat het huis licht en open blijft.

Is bij jou de trap ook gesitueerd in de woonkamer? Met een bijzonder exemplaar kun je de toon zetten voor het interieur en de stijl van het huis. In dit artikel laten we je nog meer voorbeelden zien van bijzondere trappen.

Ook in de keuken en badkamer speelt het beton de hoofdrol. Door de betonnen vloer te combineren met verschillende tegels krijgt het huis toch wat kleur. Deze vloer is een goed voorbeeld van het combineren van tegels met verschillende patronen. Het geeft het huis een speelse touch, wat weer een goede tegenhanger is naast al het grijze beton!

Bekijk ook: Architectenkoppel laat droom uitkomen en bouwt huis van beton

design-milk.com

Reageer op artikel:
Dit huis is gemaakt met drie materialen: baksteen, beton en metaal
Sluiten