Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 22 augustus 2016

Dit huis is geïnspireerd op de versiertruc van de prieelvogel

Wait, what? We snappen het als je je bedenkingen hebt bij de titel van dit artikel. Want wat hebben de prieelvogel en dit moderne huis in Canada nou met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht misschien niets. Maar achter die slaapkamer daar op het dak zit een mooi verhaal.

De eigenaar schakelde architectenbureau Kariouk in om een huis te ontwerpen voor zijn pas gekochte bouwkavel. De kavel is smal en langwerpig en ligt vlakbij Lake Erie. De eigenaar wilde graag een grote woning mét uitzicht over het meer en.. de slaapkamer moest een soort liefdesnestje worden. Dit huis was namelijk een cadeau en verrassing voor de aanstaande!

De prieelvogel staat bekend om zijn handige versiertruc. De vogel bouwt namelijk een heel mooi nestje, om het vrouwelijke geslacht aan te trekken. De vogel met het beste vogelnestje heeft meer kans bij de vrouwelijke vogeltjes, en dus gaat hij in de weer met besjes, mooie blaadjes en takjes om een fijn huisje te creëren. Net zoals de eigenaar van dit huis dus. De slaapkamer is gesitueerd op de verdieping en heeft daardoor het mooiste uitzicht. Voor het gemak zijn er – naast een prachtige keuken én een binnenzwembad – ook maar alvast twee kinderkamers gebouwd. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn!

>> Inspiratieboost: 11x de mooiste keukens met een touch of marmer

Het uitzicht vanuit de slaapkamer op het dak. Om de groene omgeving niet de onderbreken door het dak van het huis, is er op het dak een lange grasmat gelegd. Slim!

>> Dit moderne huis op palen is geïnspireerd op een vogelnest

We zijn benieuwd wat de aanstaande van dit cadeau vond!

Benieuwd naar meer ontwerpen met een bijzonder verhaal? Check dan ook deze artikelen:

www.kariouk.com

Reageer op artikel:
Dit huis is geïnspireerd op de versiertruc van de prieelvogel
Sluiten