Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 20 nov 2016

Dit huis in de bergen is letterlijk ín de heuvel gebouwd

Dit huis in de bergen van Servië is niet alleen bijzonder om hoe het er uitziet, maar ook om het low-budget en toch duurzame materiaalgebruik. Het huis staat vlakbij een populair toeristengebied, maar wel midden in de natuur op de helling van een berg. Sterker nog: het huis is zelfs in de heuvel gebouwd!

De woning, een ontwerp van EXE Studio, is omringd door bomen, maar heeft wel uitzicht op een open veld. Doordat het in de heuvel is gebouwd, blijft het effect op de omgeving beperkt.

Opvallend contrast

Het huis in de bergen bestaat uit twee modules die beiden een andere vorm hebben en van andere materialen zijn gemaakt. Het contrast, wit naast zwart, versterkt dit verschil nog eens extra. Het grote raam in het witte deel is onderdeel van de woonkamer en verbindt de woning aan de natuur. Hierdoor genieten de bewoners ook binnen van het prachtige uitzicht over het landschap! Heb je dit geluk thuis niet, maar wil je de natuur wel op een andere manier in huis halen? We geven je tien tips.

Hout sprokkelen

Voor het zwarte deel lieten de architecten zich inspireren door traditionele huizen in de bergen. Dit deel is bedekt met houten shingles, waardoor het perfect in de natuurlijke omgeving past. Aan de voorkant zit een luik met een raam erachter, wat zorgt voor extra privacy. Het bouwen van de woning was nog best een uitdaging, aangezien de omgeving niet erg makkelijk bereikbaar is en er een beperkt budget was. Een deel van het hout waar het huis mee is gebouwd is daarom zelf bij elkaar gesprokkeld in het bos! Een creatieve low-budget oplossing en daarnaast ook nog eens duurzaam!

Uitzicht op een weiland met schaapjes

>> Prachtig: dit rustieke huis in de bergen met white-washed hout en een keukenblad van marmer.

Wil je thuis ook optimaal genieten van je mooie uitzicht? We leggen je in dit artikel uit hoe je er het meest aan hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.exestudio.rs

Reageer op artikel:
Dit huis in de bergen is letterlijk ín de heuvel gebouwd
Sluiten