Dit huis is het bewijs iederéén aan kerstversiering moet doen (ook de minimalist!)

We kennen allemaal wel iemand die niet van kerstversiering houdt. Gewoon, ‘te veel gedoe’ en ‘het zorgt voor zo veel rommel’. Jij begrijpt er niks van, want kerst is toch de leukste tijd van het jaar? Iederéén zou toch een kerstboom moeten optuigen en non-stop naar kerstliedjes willen luisteren? Wij zijn het met je eens. Daarom voor iedere minimalist: na het zien van dit huis móet je wel!

Want waarom tegensputteren als het er zo mooi en simpel uit kan zien als in dit interieur? Watch and learn: subtiele kerstversiering op zijn allerbest!

Als je niet all out wil gaan met kerst, kies je eigenlijk al snel voor mat witte versiering met misschien hier en daar wat grijze en zwarte details en een voorzichtig glittertje. Heel mooi, maar er zijn veel meer manieren waarop jij je huis met subtiele toevoegingen tóch in de echte kerstsfeer brengt!

Een kersttafel per definitie kitscherig? Dit huis laat zien dat dat absolute onzin is. Met een paar kandelaars, een plantje met een fijne winterse look en wat (kleine) kerstaccessoires aan de muur kun je al een hele hoop bereiken.

De reden dat dit huis perfect gestyled is – als het aankomt op subtiele kerstversiering – is eigenlijk heel simpel. De kerstversiering die een huis normaal misschien snel een tikkeltje kitscherig zou kunnen maken wordt hier minimaal gebruikt. Dit komt doordat het huis van zichzelf al een hele huiselijke winterse look heeft. Verschillende wollige schapenvachtjes, een dierenhoofd aan de muur en de takken die je overal tegenkomt geven het huis een gezellige winterse sfeer. En dit zonder dat er nog überhaupt kerstversiering aan te pas is gekomen!

Door het hele huis vind je een mix van subtiele kerstversiering – zoals deze ster en de dennentakken – in combinatie met items die op zichzelf geen echte versiering zijn, maar toch een stukje meehelpen in de kerstsfeer. Kaarsen zijn daar bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van! Je gebruikt ze het hele jaar door, maar zodra je ze combineert met kerst items geven ze meteen de hele look meer sfeer.

De foto hierboven is het ultieme bewijs dat je zelfs op subtiele wijze je home office in de kerstsfeer kunt brengen! Ook dit hoef je niet per se groots aan te pakken. Een paar dennentakken als screensaver en wat winterse accessoires hebben al een groot effect.

Tip: de papieren zak die je ziet is trouwens een perfect omhulsel voor de pot voor je kerstboom! Een paar ballen in het wit (of juist een felle kleur voor een speels contrast) en lampjes in de boom en jij bent helemaal klaar voor de kerst!

Fotografie en styling door Marthe Holien Bø (blog: Lovelylife & MartheBø, Instagram: @marsipanogsmilefjes)

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit huis is het bewijs iederéén aan kerstversiering moet doen (ook de minimalist!)
Sluiten