Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 20 september 2016

Dit duurzame huis in Australië heeft maar liefst twee tuinen

Dit huis in Australië heeft iets bijzonders. Normaal gesproken zou je al blij zijn met een tuin bij je huis, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Wat dacht je van twee tuinen? Dit huis heeft – naast dat het op een prachtige locatie ligt aan de kust – een extra tuin en deze is te vinden op het dak! En over beter gesproken.. hier betekent beter ook duurzamer. Daar hielden de ontwerpers van dit huis rekening mee in het design.

De ventilatie van het huis wordt op een duurzame manier geregeld. Zo zorgt het groene dak voor een natuurlijke isolatie en vangt het regenwater op dat direct weer gebruikt wordt voor de tuin op het dak. Verder zijn in de bouw van het huis natuurlijke oliën en duurzame verf gebruikt. Wil je zelf ook duurzamer wonen? Wij geven je tien handige tips voor een duurzamer leven.

Het huis heeft een oppervlakte van 106 vierkante meter en staat het op een prachtige locatie aan het water. De wildernis aan planten en groen op het dak zorgt er voor dat het huis past in haar omgeving.

In dit huis in Australië vind je zowel buiten als binnen natuurlijke materialen. Het huis heeft houten muren en de handige schuifdeuren aan de buitenkant van het huis vallen je misschien niet meteen op, maar ze openen de deur naar extra opbergruimte voor je spullen.

De veranda is misschien wel een van de mooiste elementen van het huis. Hij loopt rondom het hele huis, waardoor je op elke moment van de dag van de zon kunt genieten. Een veranda is in de zomer soms net een tweede huis, omdat je dan veel tijd buiten doorbrengt. Check deze binnenkijker met knusse veranda voor inspiratie om je veranda op de juiste manier in te richten!

Van binnen is het huis redelijk modern ingericht en wordt er veel blauw gebruikt. De vele ramen geven naast veel natuurlijk daglicht, ook nog een prachtig uitzicht op de kustlijn. Vooral in de keuken geeft dit een te gek effect!

Meer moderne blauwe inspiratie zoals het te zien is in dit mooie huis? Bekijk deze speelse binnenkijker die ook veel blauw bevat.

Fotografie: Astrid R. Hall

architizer.com

Reageer op artikel:
Dit duurzame huis in Australië heeft maar liefst twee tuinen
Sluiten