Dit huis aan het water heeft de vorm van een boemerang

Dit huis aan het water is alles behalve standaard! Vanuit de woning heb je namelijk uitzicht over de rivier en om meer te profiteren van dit uitzicht, liet de architect zich inspireren door de curve van een boemerang. Het huis is dus deels erg smal en neemt richting de rivier een bijzondere vorm aan. Daardoor is vooral het exterieur net even anders!

De woning staat in Singapore en is een ontwerp van Aamer Architects. Vanbuiten bestaat de woning uit vrij strakke vormen, terwijl je in het interieur juist heel veel ronde vormen terugziet. Een cool contrast. Kijk maar even mee…




Aangezien de bovenverdieping van het huis deels over de benedenverdieping hangt, bleef er onder dit deel veel ruimte over. Hier plaatste de architect een zwembad van vijfentwintig meter lang, die over de hele lengte van het huis loopt. Om de connectie met de rivier aan de voorkant extra te versterken, maakte hij ook een soort steiger aan het huis vast.



Een groot deel van het huis kreeg ramen van de grond tot aan het plafond die deels opengeschoven kunnen worden. Hierdoor ontstaat er een indoor-outdoor living space. Om toch privacy te behouden in de open ruimte, hing de architect lichte gordijnen op die in dit geval een soort room dividers tussen binnen en buiten vormen.

De deuren van de witte hoogglans keuken kunnen volledig open, waardoor het ’s zomers een soort overdekte buitenkeuken wordt.


Op de benedenverdieping koos de architect voor een hoogglans vloer, waardoor het licht wordt weerkaatst in de hele ruimte. Qua interieur kozen de bewoners voor heel veel witte en zwarte meubels, die lekker met elkaar contrasteren. Daarnaast staat er een aantal designobjecten in het huis aan het water, waaronder de Voido Rocking Chair van Hive boven en de Panton Chairs aan de eettafel. Die laatste zijn ook onderdeel van onze acht favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs.


Ook de slaapkamers hebben ramen van de grond tot het plafond, waardoor de bewoners extra kunnen genieten van het goede uitzicht. Aan de achterkant van het huis maakte de architect een tuin op het dak, die vanuit de studiekamer te bereiken is.

Fotografie: Albert KS Lim

www.aamertaher.com