Dit houten vakantiehuis is super duurzaam!

Dit houten vakantiehuis ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook nog eens gemaakt van enkel duurzame materialen. Het huis staat in de bossen naast Barcelona. Bij de bouw van het huis is gelet op de ligging van de heuvel, zodat de eigenaren het beste uit de verschillende seizoenen kunnen halen. Hoe? Lees snel verder!

Het huis werd ontworpen en gebouwd door architectenbureau Dom Arquitectura. En van de naam, ‘Casa estudio de Madera’ krijgen wij spontaan zin in de Spaanse zon en een sangria!

Wauw, hoe cool ziet het er vanbinnen uit! Bij binnenkomst loop je gelijk op tegen de bijzondere haard. Voor het haardhout is genoeg plek in de ingebouwde kast. De spierwitte vloer krijgt wat contrast door de zwarte meubels en het ouderwetse rode kleed.

Er zijn nogal wat maatregelingen genomen om dit huis zo duurzaam mogelijk te maken. Door de juiste plaatsing van de ramen ontstaat er natuurlijke ventilatie, de omliggende bomen zorgen voor genoeg schaduw en door het grote raam aan de zijkant kan zowel in de winter als in de zomer de zon naar binnen schijnen. Daarnaast staat alleen de houten constructie op de heuvel en niet het gehele huis. Zo zal het huis een veel minder slecht effect hebben op de grond.

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is gemaakt van hout. Er ligt een linoleum vloer, gemaakt van duurzame materialen. Bekijk eens dit artikel voor meer informatie over verschillende (duurzame) vloeren.

De zwarte bank steekt prachtig af bij de witte kastenwand. En voor degenen met oog voor detail: de rode kleur van het kleed komt terug in de snoeren van de verlichting.

>> 7x kunstige kabels in het interieur die níet weggewerkt zijn

Onder die prachtige witte vloer ligt een systeem dat al het regenwater opvangt en filtert. En op dagen dat het héél hard regent, is er geen verlies. Het systeem kan namelijk maar liefst tien kubieke meter aan water bewaren.

Op (volgens ons) een van de mooiste stoelen ter wereld genieten van een heerlijk uitzicht over de omringende natuur. Wanneer kunnen we langskomen?

Benieuwd hoe dit houten huis is gemaakt? Bekijk onderstaande timelapse video!

www.dom-arquitectura.com

Reageer op artikel:
Dit houten vakantiehuis is super duurzaam!
Sluiten