Dit houten huis vlakbij Helsinki bestaat uit zeven lokale houtsoorten

Dit huis in Tenala, vlakbij de Finse hoofdstad Helsinki, bestaat uit zeven lokale soorten hout. Daarnaast is bijna het hele huis een open ruimte waardoor het huis nog groter lijkt. Met een mooi uitzicht over het ruwe landschap en gelegen naast een klein meer is dit houten huis de ultieme getaway.

House Åkerudden, zoals het huis heet, is geïnspireerd op de al bestaande huizen in de omgeving én dus ook gemaakt met lokale materialen. Architect Mathias Nyström van studio MNy Arkitekter koos voor zowel behandeld als onbehandeld hout, iets wat we steeds vaker zien in interieurs. En wij moeten zeggen: wij zijn fan!

Via een lange gang kom je terecht in het achterste en meteen ook grootste gedeelte van het huis. Het is een open ruimte, waar je met de hele familie bijeen kunt komen. Het huis is zo ontworpen dat het perfect blend met de omgeving.

Omdat het soms best lastig kan zijn om zo’n grote open ruimte in te delen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Daarmee kun je een grote ruimte knus en sfeervol maken.

Zoals we al zeiden, bestaat dit houten huis uit maar liefst zeven soorten hout, waarvan sommige behandeld zijn met blanke lak. De verschillende houtsoorten zijn: spar, eiken, esp, zwarte els, Douglasspar, lariks en grenen hout. Wil jij zelf ook verschillende soorten hout combineren in je interieur? Houd rekening met de verschillende kleuren en patronen in het hout. Hier moet je op letten bij het combineren van verschillende houtsoorten.

In de nok is een mezzanine gecreëerd. Deze is slim ingericht met lage kasten langs het schuine dak en met een daybed die direct op de grond ligt. Dit in verband met de schuine daken.

Bekijk ook: zo overwin je de struggles van wonen met een schuin plafond

Aan weerszijden van het huis is een mooie veranda. Hier kun je heerlijk genieten van de rust en het uitzicht.

De architect van dit huis vertelde ons vooral te genieten van de seizoensveranderingen in de omgeving. Door het open landschap en de vele ramen in huis geniet je daar extra van.

MEER LEZEN
Bekijk ook eens dit prachtige houten huis in de bossen van Frankrijk of neem een kijkje in een bijzonder houten huis in Japan

.

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit houten huis vlakbij Helsinki bestaat uit zeven lokale houtsoorten
Sluiten