Dit houten huis maakte de architect voor zichzelf van gerecyclede materialen

Hoe gaaf is dit stoere houten huis in de bossen van Californië! De woning is een ontwerp van architect Olle Lundberg, het creatieve brein achter Lundberg Design. Nu is de locatie met dat waanzinnige uitzicht al echt te gek, maar het verhaal achter het ontwerp is eigenlijk nog veel toffer. Lundberg ontwierp het huis voor zichzelf en zijn vrouw Mary Breuer en geloof het of niet: daarbij gebruikte hij bijna alleen maar materialen die hij uit oude projecten recyclede.

Het hele project ontwierp en bouwde Lundberg zelf samen met medewerkers van zijn studio. Het duurde een paar jaar voordat het af was en ook nu is het nog een project waar de studio veel inspiratie uithaalt voor nieuwe projecten.

Aangezien dit huis best groot is, haalde Lundberg zijn materialen uit een heleboel verschillende oude designs. De stalen kozijnen van de ramen komen bijvoorbeeld uit minstens vijf verschillende remodel projecten! Het grote ronde zwembad is misschien wel het opvallendste onderdeel dat werd gerecycled voor dit huis: dit was namelijk ooit een watertank op een boerderij.

Slim, onder de trap zit een verborgen werkplek. Zo zie je maar dat je zelfs in de kleinste hoekjes van een huis een home office kunt creëren!

De vloeren beneden zijn van leisteen, aangezien dat als enige materiaal mooi blijft bij alles wat de honden van het stel uit de natuur mee naar binnen slepen. Voor de buitenkant gebruikte Lundberg Design gerecycled hout uit het bos. De muren binnen werden gemaakt van smalle houten planken. Hierdoor krijgt de stoere woning een fijne warme sfeer. Aangezien Lundberg koos voor lange smalle planken, lijkt de ruimte nóg hoger.

Naast veel gerecyclede materialen uit oude projecten, ontwierp de studio ook een aantal dingen speciaal voor het huis. Een voorbeeld daarvan is de ronde brandhout opslag in de woonkamer. Andere elementen komen direct uit oude projecten, zoals de (licht beschadigde) koffietafel die eigenlijk was ontworpen voor een hotel.

Naast het zwembad buiten en een prima uitgeruste keuken binnen, heeft het houten huis inmiddels ook een fijne buitenkeuken inclusief pizza oven. Mogen we een klein beetje jaloers zijn?

www.lundbergdesign.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit houten huis maakte de architect voor zichzelf van gerecyclede materialen
Sluiten