Mirre Staats
Mirre Staats Hotel 25 mei 2017

Dit hotel in Parijs is een droom voor de Art Deco-liefhebber

Heb jij een citytrip naar Parijs op de planning staan en ben je toe aan wat extra luxe na een lange dag sight-seeing? Dan biedt Hôtel Saint-Marc een goede uitkomst. Naast dat je gratis toegang krijgt tot het zwembad en de spa, zijn wij vooral fan van het interieur van dit hotel. Gevestigd in een pand uit 1791, straalt dit hotel een klassieke elegantie uit, wat designstudio Dimorestudio combineerde met veel en kleurrijk Art Deco-design. Een hotel naar ons hart!

Het hotel beschikt over 25 slaapkamers met een oppervlak variërend tussen de 20 en 40 vierkante meter, één suite van 56 vierkante meter en een enorme spa met zwembad. Aan zo’n hotel hangt natuurlijk een aardig prijskaartje. Heb je niet veel geld meer op de bank en ben je toch op zoek naar een slaapplek in la ville de romantique? Neem dan een kijkje in onze cityguide voor een geweldig hostel!

Voordat de eigenaren Nadia Murano en Denis Nourry het pand omtoverden tot een chic hotel, heeft het gebouw behoorlijk wat functies gehad. Zo vond hier, toen de redactie van Le National hier huisde, de driedaagse revolutie in 1830 plaats en zou in het begin van de 20e eeuw de beruchte nationalist Raoul Villain nog hebben gegeten in het destijds restaurant Le Poccardi voordat hij leider van de Franse socialisten Jean Jaurès vermoorde in het Café du Croissant d’Or een paar straten verderop. Als muren konden praten…

Terug naar Hôtel Saint-Marc. De eigenaren kozen voor een chique look, maar wilden met de keuze in meubels, kleuren en stoffen ook refereren naar de bewogen geschiedenis ervan. Samen met Dimorestudio kwamen ze bij Art Deco, met prachtig velours en warme kleuren. Samen met speciaal ontworpen design geeft dit het hotel een uniek karakter.

De slaapkamers zijn op zes verschillende manieren gestyled, variërend in kleurgebruik met mosterdgeel, Bordeaux-rood, hemelblauw en pine-green tot materiaal. Benieuwd naar hoe dit eruitziet? Kijk de website van Hôtel Saint-Marc voor de sfeerbeelden!

De styling klopt tot in de puntjes: het terras is namelijk omringt door een lage muur in grafisch zwart en wit, een knipoog naar de typische Parijse stijl. Samen met de strakke stoelen in mintgroen en hemelsbrede bank in donkerblauw velours ademt het terras de stijl van Parijs met een klassieke touch. De koperen lantaarnpalen zijn ontworpen door Dimorestudio, afgekeken van de klassieke Parijse lantaarn.

Reageer op artikel:
Dit hotel in Parijs is een droom voor de Art Deco-liefhebber
Sluiten