Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 20 aug 2015

Dit hotel in Amsterdam weigert toeristen

In de meeste gevallen leven hotels van toerisme, maar dit hotel in Amsterdam heeft een heel andere doelgroep voor ogen. Hotel Jansen, dat 1 oktober haar deuren aan de Schinkel opent, richt zich op studenten en young professionals, die voor een langere tijd in Amsterdam verblijven. Bijvoorbeeld voor een uitwisseling, stage, baan of studie in onze hoofdstad. Het lijkt ons een ideale oplossing voor het huisvestingsprobleem van Amsterdam en het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat de kamers er onwijs gaaf uitzien!

Wij vroegen de eigenaar van Hotel Jansen hoe ze willen voorkomen dat toeristen een verblijf in het hotel boeken..

“We vragen om een werkgeversverklaring of bewijs van inschrijving bij de universiteit of hogeschool. Daarnaast werken we veel met partners (bedrijven en opleidingen) die bij ons boeken en die bekend zijn met onze uitgangspunten.”

Het design
Elke verdieping van het hotel is door een groep kunstenaars en creatieven ontworpen naar een buurt van Amsterdam. Elke buurt/verdieping heeft weer een eigen kleurenpallet met unieke foto’s, kunst en handgemaakte meubels. Elke etage en elke kamer is zo weer een ander stukje Amsterdam.

Bekijk ook: Roomed’s review van Good Hotel Amsterdam

Short stay
Gasten kunnen kiezen voor een short stay of hotel stay. Bij een short stay kun je vanaf één maand tot max zes maanden in Hotel Jansen verblijven. Je betaalt €625,- per maand voor een periode van zes maanden. De short stay kamers zijn in principe voor één persoon. De bedden zijn 1,20 meter breed dus er kan af en toe wel een logée blijven slapen.

Hotel stay
Een hotel stay houdt in dat je vanaf één nacht tot max een maand kunt blijven. Voor hotel stay betaal je €85,- per nacht of €350,- per week. De hotel stay kamers hebben bedden van 1,40 meter breed en zijn dus wel geschikt voor twee personen.

Bekijk ook: Roomed’s review van The Hoxton Amsterdam

Mama’s
Bij de entree kom je direct binnen bij Mama’s, het restaurant van Hotel Jansen. Hier kun je van 07:30 tot 23:00 uur (en in het weekend langer) terecht voor ontbijt, lunch en diner. Mama’s doet aan gezond, happy hours, à la carte diners en daghappen. Het leuke is dat je de gerechten ook mee kunt nemen naar je kamer als je even ‘thuis’ wilt eten.

Wij zijn ontzettend benieuwd hoe dit hotel in Amsterdam gaat lopen. Wie op de hoogte wilt blijven van Hotel Jansen moet het hotel vooral even volgen op Instagram. Het account alleen al heeft een creatieve look!

Reageer op artikel:
Dit hotel in Amsterdam weigert toeristen
Sluiten