Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 29 okt 2016

Een slaapkamer met schuin plafond inrichten: zó doe je dat

Het kan knap lastig zijn… Het stylen van een ruimte met schuine wanden. Neem bijvoorbeeld je slaapkamer. Een slaapkamer met schuin plafond kan voor heel wat struggles zorgen. Want hoe richt je die het beste in als je zo weinig hoogte hebt? En waar laat je al je spullen? Wij helpen je een handje!

Er is gelukkig een aantal handige trucs, waardoor het inrichten van je slaapkamer met schuine wanden opeens een stuk makkelijker wordt. Watch and learn.

1. Kies een lichte kleur

Door een lichte kleur te kiezen laat je een ruimte altijd groter lijken dan hij is. Dus ook bij een slaapkamer met schuin plafond is wit op de muur een goede keuze. Dit zorgt ervoor dat de wanden van het plafond niet zo op je af komen, en geeft je slaapkamer een fris ogend effect.

>> Zo kies je de juiste kleur voor je muur in de slaapkamer

2. Gebruik het midden van de kamer

En werk op deze plek in de hoogte! Hoge hemelbedden, een mooie hoge kast of een grote staande lamp worden zo geen probleem meer. Zet vervolgens je lage items zoals stoelen of banken aan de zijkant en zodat je elk hoekje van je slaapkamer benut. Ook lage kasten of rekken voor je schoenen kun je kwijt aan de zijkant van je slaapkamer.

3. Kunst hoeft niet aan de muur

Schilderijen alleen voor aan de muur? Welnee! Als je een slaapkamer met schuine wanden hebt, betekent dat helaas ook dat je minder ruimte op je muren hebt voor kunst en minder plek voor boekenkasten. Maar je kunt op een heel stijlvolle manier je schilderijen en boeken of tijdschriften gewoon op de grond zetten.

>> Check hier wat je nog meer kunt doen met tijdschriften in je interieur.

4. Creëer een inloopkast

Wie had ooit gedacht dat schuine wanden in de slaapkamer nog daadwerkelijk een groot voordeel met zich mee zouden brengen? Voor veel vrouwen is het een onbereikbare droom: een walk in closet. Het goede nieuws: een slaapkamer met schuin plafond heeft dé perfecte opstelling voor een inloopkast! De eerste stap is het simpelweg creëren van een tweede muur op het hoge punt van je plafond. Vervolgens maak je aan beide kanten lades op verschillende hoogtes (check voor de beste indeling van je inloopkast dit artikel) en klaar is je inloopkast!

MEER LEZEN
Een schuin plafond kan ook gewoon onwijs goed uitpakken… Dat bewijzen deze sprookjesachtige zolderwoning met schuin dak en dit familiehuis, waar op een slimme wijze wordt omgegaan met een schuin plafond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een slaapkamer met schuin plafond inrichten: zó doe je dat
Sluiten