Dit historische woonhuis in Winchester kreeg een waanzinnige glazen aanbouw

Dit woonhuis in Winchester, Groot Britannië met een rijke historie kreeg een waanzinnige glazen aanbouw. De vorige bewoners hadden de oude bedienden vertrekken geheel laten vervallen en dus schakelden de nieuwe bewoners een architect in om de vertrekken bij de rest van het huis te betrekken. Hierbij wilden de bewoners graag hun grote liefde voor glas door laten voeren. Glass House is een project van AR Design Studio.

De ontwerpers realiseerden een glazen trap en aanbouw vanuit een alkoof die uit uitkeek op de tuin. De glazen aanbouw biedt ruimte aan de grote open woonkeuken met eettafel.

In de oude alkoof is nu een knusse zitruimte gemaakt. Een trap leidt naar de onderliggende kelder. De aanbouw is zo goed als frameloos en lijkt af en toe net te zweven, zeker wanneer je vanuit de kelder door de vide omhoog kijkt.

De strakke minimalistische stijl is verder doorgevoerd naar de entree van het huis. Hier hangt ook een op maat gemaakte glazen trap die naar de slaapverdieping leidt. De vloeren in de aanbouw en entree zijn gelegd met grote tegels met houtpatroon. De bewoners wilden graag een hardhouten vloer maar wilden niet dat deze zou verkleuren door het vele licht dat door het glas naar binnen viel. In combinatie met vloerverwarming konden ze op deze manier toch de warme sfeer die houten vloeren met zich meegeven creëren. De vloeren lopen door tot op het bordes in de tuin. Klik op de foto’s voor een vergroting.

design-milk.com