Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 4 aug 2017

Dit historische pand in Gent heeft de perfecte mix van oud en nieuw design

We kijken binnen bij een historisch pand in Gent dat hersteld is door Hans Verstuyft. Alleen vanbuiten ziet het huis er al aantrekkelijk uit! De mooie witte stenen en contrasterende deuren zorgen ervoor dat het pand een opvallende verschijning is. Vanbinnen heeft het pand de perfecte mix: de basiselementen behouden hun historische charme, terwijl de meubels voornamelijk modern zijn.

Kenmerkend zijn vooral de prachtige klassieke ornamenten en hoge plafonds. Dit zorgt ervoor dat het historische pand zijn stijlvolle charme behoudt, maar toch perfect binnen deze moderne tijd past.

Hans Verstuyft voegde twee glazen wanden toe aan het pand, waardoor je vanuit de dining room uitkijkt over de prachtige binnentuin. Ook maakt de architect steeds gebruik van dezelfde kleuren en materialen binnen het huis, waardoor deze één geheel wordt.

Je ziet binnen het pand nog duidelijk de historische kenmerken terugkomen, zoals het trappenhuis, het plafond, en de stenen vloer. Tijdens het herstel is zo veel mogelijk van het originele pand behouden. Met een paar kleine moderne aanpassingen kreeg het interieur een nieuwe look. Dit is te zien in de eetkamer, waarbij je de historische kenmerken nog goed kunt herkennen. Kijk bijvoorbeeld naar de mooie marmeren tafel, die gecombineerd wordt met een moderne eigentijdse eetkamerstoel.

>> 12x industriële deuren van staal en glas voor een stoere entree

Het pand heeft een prachtig stijlvol hoog plafond. Dit laat het verdere interieur van het huis goed uitkomen. Het plafond is een goed voorbeeld van de historische sfeer die het huis uitstraalt.

>> 7 tips voor het decoreren van een interieur met hoge plafonds

Zo artistiek als de rest van het pand is, zo minimalistisch is de badkamer. Er wordt eigenlijk maar van één kleur gebruik gemaakt, wat een rustgevende sfeer aan de ruimte geeft. In dit artikel lees je hoe je met elf simpele stappen zelf een stijlvol minimalistisch interieur creëert.

Bekijk ook eens deze oude bakkersfabriek die werd verbouwd naar prachtig woonhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Dit historische pand in Gent heeft de perfecte mix van oud en nieuw design
Sluiten