Maartje Wieling
Maartje Wieling Uncategorized 10 jun 2017

Dit is het perfecte huis voor een warme zomerdag

Met warm en zomers weer dromen wij maar wat graag weg bij tropische huizen. Dit zomerhuis in Costa Rica is daar hét voorbeeld van. Het huis is enorm en ligt op de scheidingslijn van de jungle en het strand. De perfecte locatie voor een warme zomerse dag dus!

Het bijzondere aan dit huis is dat het door middel van verschillende terrassen op verschillende hoogtes een soort lagen in het huis creëert. de terrassen zijn allemaal open waardoor de grens tussen binnen en buiten haast niet bestaat.

Nu denk je misschien dat dit op een hete dag niet de meest fijne temperatuur creëert binnen het huis, maar niets is minder waar. Toen de architect het huis bedacht, keek hij nauwkeurig naar de windrichtingen in het gebied. Zo wist hij met de open ruimtes een ventilatie in het hele huis te creëren zonder het gebruik van airconditioning!

Kan het bij jou in de zomer nog weleens tropisch warm worden in huis? Met deze ventilatoren houd je het hoofd koel (en ze staan ook nog een cool).

Als de natuurlijke ventilatie in dit huis niet voldoende is, kunnen de bewoners de verkoeling opzoeken in het zwembad. Nu is de tuin van dit huis enorm, maar ook in een kleinere tuin kun je plaats maken voor een zwembad.

Vanuit het huis en vanaf de terrassen heb je prachtig uitzicht over het strand van Puntarenas.

Het huis is geheel eco-friendly. Naast natuurlijke ventilatie is dit huis energie efficiënt gebouwd en voorzien van high-efficiency LED-verlichting. Regenwater wordt opgevangen, gefilterd en weer gebruikt.

BEKIJK MEER
Een iets ander zomerhuis, maar net zo fijn en rustgevend, vind je in Zweden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Garcia Lachner

Reageer op artikel:
Dit is het perfecte huis voor een warme zomerdag
Sluiten