Hannah Westra
Hannah Westra Keuken 12 okt 2015

Dit is hét geheim achter een tijdloze keuken en zo pas je het toe

De keuken vinden wij toch wel een van de fijnste plekjes in huis. Zeker als het een grote leefkeuken is waar je uitgebreid kunt tafelen. Nu is het natuurlijk helemaal prettig als je een keuken hebt die daar qua stijl ook geschikt voor is. Daarom deelden we laatst al zes moderne keukens waar iedereen iets van kan leren. Maar het is natuurlijk nog fijner als je keuken tegelijkertijd ook tijdloos is, zodat je heel lang kunt genieten van deze heerlijke plek in huis.

Het geheim achter een tijdloze keuken? Geloof het of niet, maar het draait allemaal om persoonlijkheid! Een keuken is niet per se mooi als het de allernieuwste snufjes heeft, maar juist als het ook iets laat zien van degene die erin kookt. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Zo’n eigen twist aan de keuken geven? Wij geven je drie ideeën ter inspiratie.

1. A pop of colour

Vaak kiezen mensen voor hun keuken een basic kleur, omdat ze bang zijn dat een felle kleur snel verveelt. Maar waarom zou je daar per se voor kiezen, terwijl jij eigenlijk veel gelukkiger wordt van kleuraccenten in de keuken? Hoewel het misschien niet erg vanzelfsprekend is, kun je hier juist een statement mee maken. En je lievelingskleur op de muren of kastjes ben je waarschijnlijk niet snel zat. Ga je de keuken verven? Volg dit uitgebreide stappenplan om zeker te weten dat je niets vergeet.

Bron: Roomed

2. Kunst

Net als in iedere andere kamer in huis, past kunst ook prima in de keuken! Hang op wat je aanspreekt en wat bij jou past. Is dat een bijzonder schilderij? Sure, waarom niet. Denk ook aan tekeningen van kinderen of foto’s die belangrijk voor je zijn. De keuken is waarschijnlijk een plek waar je veel tijd doorbrengt, dus ook daar mag je best plaats maken voor persoonlijke herinneringen. Benieuwd naar de rest van het huis op de onderste foto? Bekijk hier de volledige hometour.

Bron: Apartment Therapy

3. Verzamelingen en collecties

De keuken is natuurlijk de ultieme plek voor je hele verzameling kookgerei. Logisch, want die objecten zijn nu eenmaal nodig hier. Maar zeker als je echt een leefkeuken hebt, is dit meestal ook het hart van het huis. Heb je een collectie waar je trots op bent? Hang het op of zet het in de keuken. Zo kun je er ook van genieten terwijl je aan het koken bent of als je gewoon lekker de ochtendkrant aan de eettafel leest. Vind je een random verzameling toch niet helemaal passen in deze ruimte? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een collectie mooie kopjes, blikjes of ander keukengerei uit te stallen. Zo maak je de keuken persoonlijk en voeg je meteen meer sfeer toe.

Heb jij nog aanvullende tips voor een tijdloze keuken? Wij horen het graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is hét geheim achter een tijdloze keuken en zo pas je het toe
Sluiten