Dit gezin woont in een huis van hout en strak design

Het kleine dorpje Ballarat, Australië heeft jaarlijks veel kans op bosbranden. Het dorpje is namelijk omgeven door een wilde natuur en het kan er behoorlijk heet worden. Gelukkig betekent dit niet dat de buurt er qua design op achteruit gaat. Onlangs is hier namelijk een groot pand gebouwd voor een gezin met vier kinderen. Het zogenoemde Invermay House bestaat wel uit een gedurfd materiaal, namelijk hout. Voor architectenbureau Moloney Architects was dit dan ook een extra uitdaging, maar ze vonden een goede oplossing. Ze kozen uitsluitend voor vuurbestendig hout en een stevige, bakstenen muur. Dat samen zorgt voor een strak design.

Invermay House is zeker een architectonisch hoogstandje vlak naast het pittoreske dorpje Ballarat. Kijk je mee?

De opdrachtgevers hadden de wens om genoeg ruimte en een fantastisch uitzicht te hebben. Dat kregen ze. Aangezien het huis aan de rand van een heuvel staat, is gekozen voor een soort zwevende uitbouw aan het basisgebouw. Deze constructie doet ons denken aan dit huis met zwevende woonkamer, waar een extra box op de tweede verdieping is gebouwd.

Dankzij het gebruik van smalle, donkerhouten platen krijgt het huis een strakke uitstraling. Dit gaat prachtig samen met de robuuste bakstenen muren onderaan het huis. Samen is het een mooie mix van strak en stoer.

Niet alleen buiten, maar ook binnen komt het hout terug. Deze keer in twee verschillende houttinten, wat samen zorgt voor een speelse look. Door het interieur verder minimalistisch te houden, blijft er een open sfeer in de kamer.

Een kamer groter lijken is geen rocket science. In dit artikel vind je alle tips & tricks!

Vanuit de slaapkamer heb je zicht op de benedenverdieping. Ondanks dat alle kamers gescheiden zijn, zijn ze toch verbonden dankzij het gebruik van hetzelfde materiaal. Qua sfeer lijken de kamers namelijk op elkaar. Dit kun je ook toepassen bij jou thuis: door in verschillende kamers dezelfde kleuren terug te laten komen, creëer je een evenwicht dat alle kamers samenbrengt.

Naast hout, geeft ook een lichte ‘kleur’ als wit een ruimtelijk en strak effect. Laat dit terugkomen in houten balken of geef houten wanden een white-wash, zoals in dit huis in de bergen van Canada.

www.archdaily.com