Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 5 okt 2015

Dit gebouw van karton staat in Milaan, maar lijkt zo uit een sprookje te komen

De kunstenaar Daniel González heeft zijn fantasie wel heel duidelijk de vrije loop gelaten voor dit project. Hij maakte een pop-up gebouw van karton dat zo uit een kinderboek kan komen. De artiest hulde de originele muren van een appartementencomplex in de binnentuin van Marsèlleria permanent exhibition in een gevel van karton. De ongewone geometrische vormen, texturen en tekeningen veranderen de oude gevel van tweehonderdvijftig vierkante meter in een interactief speels gebouw dat perfect binnen een dromerige fantasiewereld past.

Voor het zogenaamde Pop-up Building Milan gebruikte hij met de hand geknipte stukken karton, tape, tiewraps, hout, lijm en nylon touw. Bekijk de making-of in onderstaande video.

Kirigami

Voor de gevel gebruikte González onder andere technieken als Japanse kirigami. Dit is een variatie op origami waarbij je papier naast het vouwen ook knipt, zodat het tweedimensionaal lijkt. Om het kunstwerk tot leven te laten komen, maakte hij ook bewegende vormen aan het gebouw. Op het karton staan tekeningen van belangrijke en bekende gebouwen. Architectuur en karton is trouwens een goede combinatie. Heb je deze hangende stad van karton al gezien?

Het gebouw van karton staat tot eind oktober in Milaan. Dit is trouwens niet González’ eerste korte project op het gebied van architectuur. In 2010 maakte hij zijn eerste pop-up gebouw in Rotterdam voor het Witte de With Festival en een jaar later ontwierp hij de pop-up Museo Disco Club in New York.

>> Wat je al niet kunt doen met kartonnen dozen

Zelf aan de slag met karton? Wij geven je maar liefst dertig leuke DIY’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.marselleria.org

Reageer op artikel:
Dit gebouw van karton staat in Milaan, maar lijkt zo uit een sprookje te komen
Sluiten