Dit gebouw in Bangkok is onherkenbaar na een bizarre transformatie

Wow, wat een vette transformatie. Dit gebouw in Bangkok is absoluut onherkenbaar gerenoveerd en dat is bizar goed gelukt! Het Thaise architectenbureau achter het project, IDIN Architects, heeft het oude commerciële gebouw een nieuwe functie als familiehuis gegeven. Daar is nu dus meer dan genoeg plaats voor een flinke gezinsuitbreiding!

Het gebouw is opgedeeld in verschillende privéwoningen waar vier broers en zussen wonen. Beneden is er een bedrijfsruimte voor het familiebedrijf. Benieuwd hoe dat eruitziet? Kijk snel mee.

Roomed-bangkok-voorkant
Roomed-bangkok-voor-na-2
Roomed-bangkok-trap
Roomed-transformatie-woonkamer

De aparte woonruimtes in het gebouw zijn met elkaar verbonden door een open middenstuk. De compacte privéhuizen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, rustruimte en bijkeuken.

Roomed-bangkok-boom
Roomed-bangkok-hoge-ramen

Om licht binnen te laten komen, hebben de architecten gekozen voor hoge ramen. Ook het open gedeelte in het midden van het gebouw, waardoor de familieleden elkaar kunnen zien, zorgt voor extra daglicht. Om natuur naar binnen te halen is in het open middenstuk een boom geplant die vanuit verschillende woonruimtes te zien is.

Roomed-bangkok-werkplek-boven
Roomed-bangkok-slaapkamer
Roomed-bangkok-zitkamer

Het gebouw is zo opgezet dat er genoeg ruimte overblijft voor familie uitbreiding. Elke ruimte heeft twee verdiepingen, waarvan de tweede verdieping een soort vide is. De afzonderlijke woningen hebben een eigen ingang en zijn per lift te bereiken.

Roomed-bangkok-glas
Roomed-bangkok-eettafel
Roomed-bangkok-dak

De bovenste verdieping heeft een gezamenlijke woonkamer en eetkamer voor de hele familie. Bovenop het gebouw zit wel een heel gaaf terras!

Roomed-bangkok-avond
Roomed-transformatie-gebouw-zijkant

www.idinarchitects.com

Reageer op artikel:
Dit gebouw in Bangkok is onherkenbaar na een bizarre transformatie
Sluiten